Mergi direct la conținut »
Avocatul Adrian Iordache părăseşte PLUS, noua formaţiune a lui Cioloş, după acuzaţiile de implicare a fostei securităţi în noul partid
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Avocatul Adrian Iordache părăseşte PLUS, noua formaţiune a lui Cioloş, după acuzaţiile de implicare a fostei securităţi în noul partid

Avocatul Adrian Iordache părăseşte PLUS, noua formaţiune a lui Cioloş, după acuzaţiile de implicare a fostei securităţi în noul partid

Unul dintre cei trei membri fondatori ai partidului PLUS, avocatul Adrian Iordache, a renunțat, joi, 24 ianuarie 2019, la orice calitate în cadrul PLUS. Anunţul a fost făcut pe pagina oficială a formaţiunii. Acesta s-a retras după ce, recent, istoricul Marius Oprea declara că "eminenţa cenuşie” din spatele PLUS este fiul unui anchetator al Securităţii, fostul maior de la Direcţia de cercetări penale, Alexandru Iordache.

De Valentina Postelnicu,

Retragerea lui Adrian Iordache vine cu câteva zile înainte de Convenţia Naţională a PLUS, care va avea loc, sâmbătă, la Romexpo, şi în care Dacian Cioloş va deveni preşedintele partidului nou înfiinţat.

În urma scandalului legat de tatăl lui Adrian Iordache şi apartenenţa acestuia la fosta Securitate, fostul premier Dacian Cioloş a ieşit, public, într-o conferinţă de presă, în care a spus că nu a ştiut cine sunt persoanele care urmau să înregistreze partidul PLUS şi că aceştia nu vor ocupa funcţii de conducere în cadrul partidului.

„Unul dintre membrii comunității tematice pe justiție din Platforma RO100, domnul Adrian Iordache, un avocat tânăr, a decis la vremea aceea să își asume această responsabilitate, împreună cu o angajată a cabinetului său și cu soția sa, care e notar public. Nu am știut, la acea vreme, cine sunt cei care înregistrează acest nou partid, nici nu m-a interesat. Știam că sunt colegi din Comunitatea Tematică Justiție care se ocupă de acest lucru și că urmează să facă în așa fel încât să se afle cât mai puțin tocmai pentru a evita complicații, așa cum am avut de-a face și cu RO+”, a explicat Dacian Cioloș.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Fostul premier a subliniat că cei trei fondatori ai partidului s-au implicat în acest proiect fără intenția de a face politică.

„Cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic fără intenția de a face politică. Ei nu se vor regăsi în structurile de conducere ale partidului. Sâmbătă avem Convenție Națională, când vor fi alese structurile de conducere. La acest partid au venit și s-au alăturat susținătorii inițiali ai RO+ și aceștia sunt oamenii care vor determina direcția în care o va lua partidul. Acești mii de oameni sunt eminența cenușie a acestui partid și nu altcineva. Domnul Iordache a fost unul dintre inițiatorii acestui proiect, e un avocat serios, competent, evident că noi nu am făcut o analiză a situației familiei dânsului atunci când dânsul a luat această inițiativă. Nu știam cine e tatăl dânsului și nici nu m-a interesat, nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noștri, ne bazăm strict pe ce înseamnă ei și nu pe rudeniile și părinții lor. Este important să înțelegem că, în societatea pe care o dorim, fiecare trebuie să fie responsabil pentru actele și faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului a încălcat legea, cred că sunt instituții care trebuie să își facă treaba și să ia decizii în această direcție”, a mai spus Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Cine este Juan Guaido din Venezuela, tânărul care s-a auto-proclamat președinte în locul lui Nicolae Maduro

Close
Închide
  Close