Mergi direct la conținut »
PLUS îşi alege sâmbătă conducerea, în Convenţia Naţională. Dacian Cioloş devine liderul formaţiunii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PLUS îşi alege sâmbătă conducerea, în Convenţia Naţională. Dacian Cioloş devine liderul formaţiunii

PLUS îşi alege sâmbătă conducerea, în Convenţia Naţională. Dacian Cioloş devine liderul formaţiunii

PLUS, noua formaţiune anunţată de fostul premier Dacian Cioloş, va avea, sâmbătă, la Romexpo, primul congres de la constituire, în care îşi va alege conducerea. Dacian Cioloş, care va deveni liderul acestui partid, a anunţat că toți membrii vor completa declarații că nu au colaborat cu Securitatea. În plus, cei care vor candida la funcții de conducere vor depune adeverințe de la CNSAS.

De Valentina Postelnicu,

Convenția Națională a PLUS va avea loc la Romexpo, în prezenţa a peste o mie de membri ai formaţiunii. Fostul premier, care în prezent este doar membru al Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, va candida pentru şefia partidului.

El a declarat marţi că niciunul din cei trei fondatori ai PLUS nu vor face parte din structurile de conducere ale formaţiunii politice, ei neavând „intenţia de a face politică”.

Dacian Cioloș a ieşit pubic pentru a spus că nu a colaborat niciodată cu Securitatea și nici nu e „vândut” străinilor.

„Nu am colaborat niciodată nici cu Securitatea, nici cu serviciile secrete, nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut de-a face nici cu Soros, nici cu altcineva. Tot ce am obținut profesional am obținut pe forțe proprii, nu am avut pile, nu am avut pe nimeni în spate“, a spus fostul premier.

El a vorbit şi despre familia sa. „Tatăl meu a fost un funcționar administrativ în Miliție, a ieșit la pensie de boală în 87 și a decedat în urmă cu 20 de ani. Fratele și sora mea și-au ales carierele fără sprijin. Nu am ce să le reproșez. Sora mea lucrează în Ministerul de Interne de 15 ani, își face treaba ca oricine altcineva, nu e agent secret”. a comentat el.

Aglomerație pe aeroportul din Cluj: aproximativ 1.800 de oameni, înghesuiți în parcare. 12 curse decolează astăzi spre Germania
Recomandări

Aglomerație pe aeroportul din Cluj: aproximativ 1.800 de oameni, înghesuiți în parcare. 12 curse decolează astăzi spre Germania

 

Despre soția sa, care e de origine franceză și care locuiește în România de mai bine de 20 de ani, Cioloş a spus că „nu are nicio rudă care să fi lucrat în serviciile secrete din Franța, nu are nicio rudă în politică”.

„Socrul meu a fost maistru militar, e la pensie de mai bine de 20 de ani. De când am fost desemnat comisar european au început aceste speculații de influențe ale serviciilor secrete franceze”, a arătat el.

Cioloş a spus că regretă mesajul său de pe Facebook ca reacție la acuzațiile lui Marius Oprea și le-a cerut scuze celor care s-au simțit ofensați.”Am vrut să spun că astfel de suspiciuni pot fi fabricate”, a continuat el.

„Unul dintre membrii comunității tematice justiție din platforma civică Mișcarea România Împreună, Adrian Iordache, a decis să-și asume această responsabilitate. Nu am știut cine sunt cei care înregistrează acest partid, nici nu m-a interesat. Știam că cei din comunitatea justiție se ocupă pentru a nu se ști despre înființarea partidului”, a mai spus Cioloş, despre iniţiatorii PLUS.

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”
Recomandări

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”

 

Despre Adrian Iordache, Cioloş a precizat că este „un avocat serios, competent”. „Noi nu am făcut o analiză a situației familiei dânsului. Nu știam cine e tatăl dânsului și nici nu m-a interesat, nu facem dosare de cadre. Ne interesează competența, și nu rudele. În societatea pe care o dorim, fiecare trebuie să fie responsabil pentru actele sale”, a menţionat Cioloş, după ce istoricul Marius Oprea a publicat, vineri, un text în care arăta că cei trei membri fondatori ai PLUS provin dintr-o firma de avocatura, Iordache & Asociatii, infiintata în 1992 de un fost torţionar al Securităţii, maiorul Alexandru Iordache.

Cioloş, despre întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis: „A vrut să ştie domnul preşedinte cum vedem şi noi lucrurile”

Fostul premier a afirmatcă la înc eputul anului a avut o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate teme vizând situaţia politică şi economică a ţării.

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara
Recomandări

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

 

„Cred că au trecut câteva săptămâni, probabil la începutul acestui an. Am discutat despre situaţia politică din ţară, despre situaţia economică. A vrut să ştie domnul preşedinte cum vedem şi noi lucrurile. Am discutat despre preşedinţia României la Consiliul UE, unde dânsul ştie că am o anumită expertiză, şi am discutat despre mai multe lucruri care pot fi făcute în ciuda contextului în care ne aflăm. Genul acesta de discuţii le avem în general. A fost o întâlnire informală, o discuţie informală şi sunt discuţii cum am tot avut cu domnul preşedinte în ultima perioadă. Am rămas în relaţii bune după ce mi-am terminat mandatul şi sunt discuţii de bun simţ între oameni care se cunosc şi care împărtăşesc multe obiective comune”, a precizat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Mama biologică a băiatului adoptat de Viorica Dăncilă: „Vreau doar să-l văd, nu să-mi zică mamă!”

Close
Închide
  Close