Mergi direct la conținut »
Brexit | Președintele Comisiei Europene: "Liderii Brexit au părăsit corabia. Nu sunt patrioți"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Brexit | Președintele Comisiei Europene: "Liderii Brexit au părăsit corabia. Nu sunt patrioți"

Brexit | Președintele Comisiei Europene: „Liderii Brexit au părăsit corabia. Nu sunt patrioți”

Președintele Comisiei Europene i-a criticat pe liderii taberei Brexit, despre care a spus că “nu sunt patrioți deoarece au părăsit corabia”. Jean-Claude Juncker a făcut astfel referire la Boris Johnson și la Nigel Farage, importanți lideri ai campaniei în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE.

“Eroii radioși de ieri ai Brexit-ului sunt eroii tragici de astăzi” a declarat Jean-Claude Juncker în cursul unei sesiuni plenare a PE la Strasbourg, potrivit BBC News. “Aceștia sunt strict vorbind ‘retronaționaliști și nu patrioți’. Patrioții nu părăsesc corabia atunci când situația devine dificilă, ei rămân’, a continuat președintele Comisiei Europene. De astfel, el a criticat faptul că liderii Brexitului au afirmat că au nevoie de câteva luni pentru a se pune de acord asupra felului în care să acționeze.

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, și eurodeputatul și liderul Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, au fost cei mai importanți lideri ai campaniei Brexit înaintea referendumului de luna trecută care a fost câștigat de tabăra lor.

Totuși, Johnson a decis săptămâna trecută să nu mai candideze la președinția Partidului Conservator ca succesor al premierului David Cameron, care și-a anunțat demisia după referendum. În plus, Nigel Farage și-a anunțat ieri demisia de la conducerea partidului eurofob și antiimigrație UKIP.

Britanicii au ales să părăsească UE, însă negocierile formale pentru ieșirea din blocul comunitar nu au fost lansate încă. De astfel, oficialii britanici au afirmat că acestea vor fi începute după alegerea succesorului lui David Cameron, alegere care ar putea să dureze câteva luni.

Citește și: Brexit | Parlamentarii conservatori au început procesul de alegere a succesorului lui David Cameron

Close
Închide
  Close