Mergi direct la conținut »
Brexit | Theresa May vrea să devină premier al Marii Britanii. Boris Johnson nu va candida
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Brexit | Theresa May vrea să devină premier al Marii Britanii. Boris Johnson nu va candida

Brexit | Theresa May vrea să devină premier al Marii Britanii. Boris Johnson nu va candida

Ministrul de Interne, Theresa May, şi-a lansat candidatura pentru a prelua conducerea Partidului Conservator şi a Guvernului din mâinile premierului demisionar David Cameron. Theresa May, care conduce detaşat cursa internă în sondaje, a susţinut că este cea mai potrivită pentru funcţia de prim-ministru, relatează BBC News.

Brexit înseamnă Brexit. S-a luptat în timpul campaniei, scrutinul a avut loc, prezenţa la vot a fost ridicată, iar publicul şi-a dat verdictul. Nu trebuie să existe încercări de a rămâne în UE, nu trebuie să existe încercări pentru a intra pe uşa din spate sau pentru a organiza un al doilea referendum”, a declarat Theresa May.

De astfel, ea pare favorită pentru a-i urma în funcţie lui David Cameron, potrivit sondajelor de opinie publicate de YouGov şi Ipsos Mori. Ea se confruntă pentru poziţia de premier cu Michael Gove şi Stephen Crabb.

”Mesajul meu este foarte simplu. Sunt Theresa May şi cred că sunt cea mai bună persoană pentru poziţia de premier”, a declarat ministru.

De partea cealaltă, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, a anunțat că nu va candida pentru conducerea Partidului Conservator, dar nici pentru șefia Guvernului britanic.

 

Close
Închide
  Close