Mergi direct la conținut »
Cine sunt noii miniștri propuși de PSD. Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu, personaje controversate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine sunt noii miniștri propuși de PSD. Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu, personaje controversate

Cine sunt noii miniștri propuși de PSD. Eugen Nicolicea, Oana Florea și Tit Liviu Brăiloiu, personaje controversate

Eugen Nicolicea a fost propus în funcția de ministru al justiției în urma voturilor din Comitetului Executiv al PSD. Tot aici s-a decis și cine va ocupa alte două fotolii ministeriale, rămase vacante după ce actualii miniștri candidează la alegerile parlamentare. Astfel, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost desemnată Oana Florea, iar ca să-i reprezinte pe românii din diaspora Tit Liviu Brăiloiu. Biografia celor trei politicieni arată în cazul a cel puțin doi dintre ei, o implicare mai redusă în politica dusă la centru. Cel puțin unul dintre ei este un personaj extrem de controversat.

De Mihai Niculescu,

În vârstă de 63 de ani, Eugen Nicolicea s-a născut la Traian, Craiova și a fost membru al Parlamentului României în toate legislaturile din perioada 1992–2020. Din septembrie 2018, acesta ocupă funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. De asemenea, este președinte al Comisiei pentru regulament și membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției. Înainte de a intra în viața politică, Eugen Nicolicea a fost proiectant la Șantierul Naval Drobeta-Turnu Severin și șef de laborator la IIRUC, potrivit Wikipedia.

Eugen Nicolicea și-a făcut carieră politică în PDSR, după revoluție, și apoi în PSD, dar a activat o perioadă de timp și în UNPR.

Oana Florea a fost consiliera Mariei Grapini

Oana Consuela Florea, în vârstă de 43 de ani a fost aleasă în 2016 în funcția de deputat. Activitatea ei politică înainte de această perioadă nu a făcut-o remarcată.

Anterior, Oana Florea a fost asistent acreditat la Parlamentul European in perioada 2014-2016, potrivit CV-ului sau de pe site-ul Camerei Deputatilor.

De asemenea, in perioada in care a fost membru al Partidului Conservator, a fost asistent al Mariei Grapini, in 2015, potrivit ziare.com

Oana Consuela Florea

Oana Consuela Florea

In 2013, Oana Florea era vicepresedinte al PC Bucuresti.

In perioada 2009-2014, a fost director executiv al Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), care a fost infiintata in anul 2008 de Dan Voiculescu.

In anul 2001, a fost consilier la cabinetul unuia dintre chestorii Camerei Deputatilor.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Tit Liviu Brăiloiu, limbaj licențios în Parlament

Senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu 54 de ani, propus la ministerul pentru românii de pretutindeni în locul Nataliei Intotero, s-a remarcat printr-o serie de acțiuni și declarații controversate, relatează g4media.ro.

Brăiloiu a locuit mai mulți ani în Spania, acolo unde încă deține o proprietate imobiliară în împreună cu o femeie din Eforie. În 2005, el a intrat în politică, în PSD, fratele său fiind primar din partea acestei formațiuni în localitatea Eforie. În 2009, a ajuns pentru o scurtă perioadă de timp prefect al județului Constanța, iar din 2016 este senator de Constanța. Din 2018, este și președintele comisiei care răspunde de siguranța națională.

Senatorul PSD, Tit-Liviu Brailoiu

Senatorul PSD, Tit-Liviu Brailoiu, stânga (foto: Hepta)

În septembrie 2018, Brăiloiu a întrebat-o pe Carmen Dan, la audierile pe tema violențelor din 10 august, dacă în opinia sa se impune ”o reglementare care să controleze și aceste rețele sociale”. ”Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a întrebat senatorul PSD.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

În ședința de plen din 21 decembrie 2017, senatorul PSD Liviu Brăilou i-a adresat cuvinte injurioase Florinei Presadă. ”Prințeso, s… p…”, i-a spus Brăiloiu când senatoarea USR i-a dat drept cadou de sărbători un exemplar din ”Ferma animalelor”, de George Orwell.


Citește și: DIICOT CEAUȘIST – Fostul șef PSD al Radio România a cerut să afle cine dă informații pentru tolo.ro, procurorii s-au executat și au percheziționat la 6 dimineața casa unei jurnaliste din redacția muzicală! În fața fetei ei de 25 de ani suferindă de autism, i-au confiscat laptopul, au luat-o la DIICOT și au făcut-o să recunoască o infracțiune inexistentă!


 

Close
Închide
  Close