MENIU CAUTĂ
14 Apr. 2018 17:20

Rusia a cerut în Consiliul de Securitate al ONU condamnarea atacului asupra Siriei

Distribuie

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență, sâmbătă, de la ora 18:00 (ora României) la cererea Rusiei, după loviturile aeriene lansate de alianța formată din SUA, Marea Britanie și Franța asupra unor ținte guvernamentale din Siria. Reprezentanții Moscovei au cerut ”condamnarea” asupra Siriei.

UPDATE 18:10: Rusia a propus, prin reprezentanții săi, un proiect de rezoluție în cadrul Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în care cere ”condamnarea agresiunii împotriva Republicii Arabe Siriene de către SUA şi aliaţii lor cu încălcarea dreptului internaţional şi a Cartei ONU”


”Rusia convoacă o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre acţiunile agresive ale Statelor Unite şi aliaţilor lor”, a precizat Vladimir Putin într-un comunicat emis de Kremlin, arată Agerpres.

Informația vine în contextul în care SUA, Franța și Marea Britanie au lansat atacuri către mai multe ținte guvernamentale din Siria, după atacul din orașul Douma.


Șeful NATO susține atacul din Siria: ”Cei vinovați trebuie trași la răspundere”

VIDEO / Theresa May: Atacul din Siria nu este o tentativă de a schimba regimul de la Damasc

Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria

ANALIZĂ – Ce putere de luptă au SUA, Franța și Marea Britanie în zona Siriei

VIDEO/ Primele imagini cu Bashar Al-Assad, după ce SUA au bombardat Siria

Siria a fost lovită de peste 100 de rachete. Damascul susține că a doborât majoritatea rachetelor

VIDEO | Cum s-a desfășurat atacul din Siria. Bombardamentele au durat o oră


Mai multe înregistrări de pe rețelele sociale arată bombardamentele din capitala Damasc și orașul Homs, atacurile stânind reacții dure din partea Rusiei. De asemenea, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta problema intervenției aliaților.

De asemenea, timpul atacului, alianța formată din SUA, Franța și Marea Britanie a folosit aeronave și nave militare de ultimă generație, iar pentru a combate un viitor atac, Rusia se gândește să trimită în Siria siteme antirachetă S-300.


#salvatipipera | Asociația ”Metrou Ușor”: Liniile RATB preorășenești până în Voluntari ar degreva stația de metrou Pipera

 

Citește mai multe despre Vladimir Putin, Kremlin, ONU și Siria pe Libertatea.

Comentarii