Mergi direct la conținut »
FOTO | Cum arată armele avioanele și navele folosite de SUA, Marea Britanie și Franța pentru a ataca Siria
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Cum arată armele avioanele și navele folosite de SUA, Marea Britanie și Franța pentru a ataca Siria

FOTO | Cum arată armele avioanele și navele folosite de SUA, Marea Britanie și Franța pentru a ataca Siria

O alianță formată din forțe armate ale SUA, Marea Britanie și Franța a bombardat mai multe ținte guvernamentale ale regimului lui Bashar Al-Assad. Cele trei puteri au folosit echipamente militare de ultimă generație, printre care avioanele de luptă Tornado, Rafale și B-1B.

Avioanele de luptă Tornado:

Marea Britanie a contrubuit la atac cu patru avioane de luptă Tornado, echipate cu rachete Storm Shadow, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării de la Londra.

Aeronavele care au decloat de la baza aeriană RAF Akrotiri, din Cipru, în estul Mării Mediterane, au țintit baze de depozitare și fabricare a armelor chimice în Homs.

Avionul are două motoare și este principala unealtă de atac aer-sol a armatei britanice. Rachetele de tipul Storm Shadow, cu care erau echipate bombardierele, au o încărcătură de 400 de kilograme de explozibil și pot zbura o distanță de 400 de kilometri.

FOTO: EPA

Avioanele de luptă Rafale:

Biroul președintelui Francez Emmanuel Macron a postat un videoclip pe Twitter cu avioanele sale de tipul Rafale care decolează pentru a bombarda țintele de Siria.

Ministrul apărării al Franței, Florance Parly, a declarat că avioanele cu două motoare au zburat de la bazele aflate în Franța. Precum avioanele de luptă ale britanicilor, cele ale Franței erau echipate cu rachete Storm Shadow, arată CNN.

FOTO: EPA

Bombardierele B-1B:

Un oficial din armata americană a declarat că în timpul atacului din Siria s-au folosit bombardiere B-1B, dar nu a oferit mai multe detalii despre ce fel de rachete a lansat asupra țintelor guvernamentale siriene.

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

B-1B este un avion cu patru motoare și este capabil să lanseze rachete JASSM, care și ele pot fi încărcate cu câte 450 de kilograme de exploziv. Rachetele pot avea o rază de acțiune de 370 de kilometri.

Nu se știe de unde au decolat avioanele americane, dar presa armericană a arătat în urmă cu o lună că mai multe aeronave de acest tip au ajuns la baza americană din Qatar, țară aflată în peninsula arabă.

FOTO: EPA

Distrugătoare Arleigh Burke:

Mai multe surse din apărarea SUA au declarat că marina americană a fost și ea implicată în atacul asupra Siriei. Astfel, din flota aflată pe Marea Roșie, americanii au lansat de pe nave din clasa Arleigh Burke rachete Tomahawk, care pot zbura până la 2.500 de kilometri.

FOTO: EPA

Fregatele franceze:

Franța a lansat mai multe rachete de tipul Croisiere Naval de pe fregatele sale aflate în Marea Mediterană. Distanța pe care o pot parcurge rachetele este secretă, dar mai multe site-uri web arată că acestea pot ajunge la 1.000 de kilometri.

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO
Recomandări

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO

 


Șeful NATO susține atacul din Siria: “Cei vinovați trebuie trași la răspundere”

VIDEO / Theresa May: Atacul din Siria nu este o tentativă de a schimba regimul de la Damasc

Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria

ANALIZĂ – Ce putere de luptă au SUA, Franța și Marea Britanie în zona Siriei

VIDEO/ Primele imagini cu Bashar Al-Assad, după ce SUA au bombardat Siria

Siria a fost lovită de peste 100 de rachete. Damascul susține că a doborât majoritatea rachetelor

VIDEO | Cum s-a desfășurat atacul din Siria. Bombardamentele au durat o oră


Reamintim că SUA, Franța și Marea Britanie au lansat atacuri către mai multe ținte guvernamentale din Siria, după atacul din orașul Douma.

Mai multe înregistrări de pe rețelele sociale arată bombardamentele din capitala Damasc și orașul Homs, atacurile stânind reacții dure din partea Rusiei. De asemenea, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta problema intervenției aliaților.


#salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada – VIDEO

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close