Mergi direct la conținut »
VIDEO&FOTO / Primele imagini cu Dan Diaconescu, la ieșirea de la Jilava
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO&FOTO / Primele imagini cu Dan Diaconescu, la ieșirea de la Jilava

VIDEO&FOTO / Primele imagini cu Dan Diaconescu, la ieșirea de la Jilava

UPDATE 20.30:  Dan Diaconescu a fost eliberat miercuri seară, puțin după ora 20. La ieșirea de la Jilava l-au așteptat aproximativ zece prieteni, dar și soția lui, care l-au luat imediat in brațe l-au condus la mașină.

De Cătălin Lupășteanu,

Înainte de a pleca, Diaconescu a făcut câteva declarații celor prezenți. Deși are interdicție de a mai avea televiziune vreme de 7 ani, fostul șef al OTV susține că va rămâne în legătură cu românii prin intermediul internetului pe mai multe canale, toate reunite sub titulatura de Dan Diaconescu Land.

De asemenea, el a spus că se va întâlni cu oamenii în săli de cinema sau în cămine culturale, pentru că în decizia privind eliberarea condiționată nu exista o astfel de interdicție.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

UPDATE: Judecătorii Tribunalului Ilfov au respins contestația procurorilor DNA și au menținut astfel decizia luată de Judecătoria Sectorului 4, de eliberare condiționată a lui Dan Diaconescu, fondator al Partidului Poporului (PP-DD).

Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă, astfel că Dan Diaconescu va putea pleca din Penitenciarul Jilava imediat după ce instanța va transmite unității de detenție decizia luată miercuri.

Judecătoria Sectorului 4, prima intanță care a decis că Dan Diaconescu poate fi eliberat condiționat, arăta în motivare că acesta „și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale” și a primit 186 de zile compensatorii, având executată partea de pedeapsă care îi permite să ceară punerea în libertate.

Nu rata mâine un reportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Nu rata mâine un reportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Potrivit deciziei instanței, în cazul lui Dan Diaconescu ”există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului și că acesta, prin participarea activă la programele desfășurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, și-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, scopul preventiv și educativ al pedepsei fiind atins, iar funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viață normală, părăsind câmpul infracțional”. 

Dan Diaconescu a fost condamnat, în martie 2015, la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantaj. Din această pedeapsă a executat doi ani și opt. De asemenea, din pedeapsă i s-au scăzut 200 de zile pentru că a muncit în închisoare și alte 150 de zile pentru că, în perioada de când este încarcerat a scris cinci cărți, lucrări științifice.

Eliberarea lui Dan Diaconescu va coincide cu un moment cu totul special pentru el: își va putea strânge în brațe fetița pe care nu a văzut-o de aproape trei ani, de când este încarcerat. Fetița lui nu a fost niciodată la închisoare pentru a-și vedea tatăl pentru că Dan Diaconescu a ferit-o de o posibilă traumă.


Citește și:

ANALIZĂ / Ce trebuie să faci dacă vine criza. Sfaturile experților: puneți bani deoparte

Close
Închide
  Close