Mergi direct la conținut »
Dezvăluiri incredibile despre vizita soților Ceaușescu la Londra. Regina s-a pitit într-un tufiș pentru a scăpa de ei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Dezvăluiri incredibile despre vizita soților Ceaușescu la Londra. Regina s-a pitit într-un tufiș pentru a scăpa de ei

Dezvăluiri incredibile despre vizita soților Ceaușescu la Londra. Regina s-a pitit într-un tufiș pentru a scăpa de ei

Diplomația Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost testată de multe ori în țara ei și peste granițe. Ea a primit la Palatul Buckingham mai mulți lideri ai lumii decât orice alt monarh britanic. Printre aceștia s-au numărat și cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu. Povestea vizitei lor, din iunie 1978, a fost dezvăluită în cartea ”Adapted from Queen of The World”, scrisă de Robert Hardman.

În schimbul unei investiții de 300 de milioane de lire în contracte din industria aerospațială, dictatorul și soția lui au fost primiți cu fast la Londra. Regina a fost avertizată de fostul președinte al Franței, Valery Giscard d’Estaing despre anturajul „necivilizat””al lui Ceaușescu.

După o vizită la Paris, petrecută cu doar câteva luni în urmă de vizita la Londra, cei care făceau parte din staff-ul lui Ceaușescu au golit camerele de hotel ”de orice ce putea fi deșurubat”, inclusiv lămpi, veselă și tăvi, scrie Daily Mail.

”De parcă niște hoți s-ar fi mutat pentru întreaga vară”, a spus atunci fostul șef de stat.

După ce a fost avertizată de români, Regina a rugat administratorul palatului să ascundă orice obiecte valoroase, iar fostul Ministru de Externe al Marii Britanii, David Owen, a regretat că i-a chemat.

Totuși, britanicii aveau nevoie de Ceaușescu și au făcut tot ce e posibil pentru a-l face fericit. Reggie Seconde, fostul ambasador britanic, a scris despre Elena Ceaușescu că este ”o viperă”, care ”iubește cumpărăturile”.

Totuși, la scurt timp după ce  ajuns Ceaușescu la palat, regina s-a săturat de vizitatorii ei. A doua zi după primire, în timp ce își plimba câinii în grădina Palatului Buckingham, ea i-a văzut pe Nicolae și Elena venind din partea opusă. Mai târziu a dezvăluit că s-a pitit după un tufiș pentru a nu-i întâlni.


CITEȘTE ȘI: Meciurile Președinte-Premier: cum s-au luptat Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis cu șefii Executivului


 

Close
Închide
  Close