MENIU CAUTĂ
31 Iul. 2018 21:56

Facebook anunță că a șters mai multe conturi care încercau să influențeze alegerile parțiale din această toamnă

Distribuie

Facebook anunță că a șters mai multe conturi care încercau să influențeze alegerile parțiale care vor avea loc în această toamnă în Statele Unite. Compania condusă de Mark Zuckerberg susține că a identificat 32 de pagini şi conturi care făceau parte dintr-o campanie coordonată de influenţare a alegerilor noiembrie, scrie Reuters.

Cel puţin una din paginile şterse era urmărită în reţea de peste 290.000 de conturi, iar pentru circa 150 de reclame s-au plătit circa 11.000 de dolari. Paginile respective au creat circa 30 de evenimente începând din mai 2017.

Facebook arată într-un text publicat pe blog, că „un astfel de comportament nu este permis, deoarece nu dorim ca oamenii şi organizaţiile să creeze reţele de conturi pentru a induce în eroare cu privire la identitatea lor şi la ceea ce fac”.

Deocamdată, ancheta este în stadiu incipient şi nu se ştie cine ar putea fi în spatele acţiunilor incriminate.

Facebook şi serviciile de informaţii americane au acuzat propaganda rusă de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, dar Moscova a negat orice implicare.

Săptămâna aceasta, Facebook a informat Congresul SUA despre faptul că a detectat campania în cursul investigaţiilor privind influenţarea alegerilor, afirmă cotidianul New York Times, care a publicat primul ştirea despre ştergerea conturilor.

Anterior, Facebook estimase că 126 de milioane de americani au fost expuşi la conţinut politic susţinut de Rusia, într-un interval de doi ani, iar alţi 16 milioane au fost influenţaţi similar prin reţeaua Instagram, arată Agerpres.


Citește și: Șoferul mașinii cu număr anti-PSD face plângere pentru că fiul său a fost nevoit să asiste la audierea sa (VIDEO)


 

Citește mai multe despre SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.

Comentarii