MENIU CAUTĂ
31 Mai. 2014 13:53 , de Alina Serea

Google, ASALTAT cu cereri de ŞTERGERE a DATELOR PERSONALE ONLINE. MII de persoane vor să le DISPARĂ TRECUTUL DIGITAL

Distribuie

Pentru a se conforma unei decizii a justiţiei europene, Google cel mai important site mondial de căutare pe Internet, a lansat joi un formular online accesibil europenilor prin care le permite acestora să solicite ştergerea datelor personale rezultate în urma căutărilor.

La numai o zi după lansarea acestui formular, 12000 de persoane au cerut să fie şterse anumite informaţii desre ele. Purtătorul de cuvânt al filialei Google din Germania a confirmat cifra avansată de revista germană Der Spiegel, potrivit Agerpres.
GOOGLE îţi dă posibilitatea să ŞTERGI datele ONLINE despre TINE. Cum poţi face acest lucru

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis, la 13 mai, că motoarele de căutare vor fi obligate să şteargă anumite informaţii la cererea unui utilizator, în cazul în care acestea îi lezează onoarea. Respectiva decizie a stârnit reacţii atât în presa europeană, cât şi în cea americană.

Cererile solicitanţilor vor fi examinate individual şi nu vor fi tratate în mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a făcut estimări privind perioada de timp cât va dura ştergerea acestor date, subliniind că acest lucru depinde de cât de bine întemeiate sunt cererile.
 
 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Săgetător pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii