MENIU CAUTĂ
31 Mai. 2014 13:53 , de Alina Serea

Google, ASALTAT cu cereri de ŞTERGERE a DATELOR PERSONALE ONLINE. MII de persoane vor să le DISPARĂ TRECUTUL DIGITAL

Distribuie

Pentru a se conforma unei decizii a justiţiei europene, Google cel mai important site mondial de căutare pe Internet, a lansat joi un formular online accesibil europenilor prin care le permite acestora să solicite ştergerea datelor personale rezultate în urma căutărilor.

La numai o zi după lansarea acestui formular, 12000 de persoane au cerut să fie şterse anumite informaţii desre ele. Purtătorul de cuvânt al filialei Google din Germania a confirmat cifra avansată de revista germană Der Spiegel, potrivit Agerpres.
GOOGLE îţi dă posibilitatea să ŞTERGI datele ONLINE despre TINE. Cum poţi face acest lucru

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis, la 13 mai, că motoarele de căutare vor fi obligate să şteargă anumite informaţii la cererea unui utilizator, în cazul în care acestea îi lezează onoarea. Respectiva decizie a stârnit reacţii atât în presa europeană, cât şi în cea americană.

Cererile solicitanţilor vor fi examinate individual şi nu vor fi tratate în mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a făcut estimări privind perioada de timp cât va dura ştergerea acestor date, subliniind că acest lucru depinde de cât de bine întemeiate sunt cererile.
 
 

Loading...
Comentarii