Mergi direct la conținut »
Imagini cutremurătoare cu animale însetate încercând să supraviețuiască celei mai mari secete din ultimii zeci de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Imagini cutremurătoare cu animale însetate încercând să supraviețuiască celei mai mari secete din ultimii zeci de ani

Imagini cutremurătoare cu animale însetate încercând să supraviețuiască celei mai mari secete din ultimii zeci de ani

Imagini incredibile au fost surprinse recent în Africa, în zona Lake Ngami, din Delta Okavango, din Botswana, o locație lovită de cea mai mare secetă din ulimii zeci de ani.

De Octavian Cojocaru,

Mii de animale se luptă pentru ultimele picături de apă din zonă, a notat The Sun.

Imaginile emoționante prezintă animale epuizate, fără puterea de a se mai mișca, dându-și ultima suflare după ce și ultimele picături de apă din zonă s-au evaporat.

Sute de hipopotami și-au pierdut deja viața din pricina lipsei apei

Fotografiile au arătat ororile setei cronice, cauzată de cea mai mare secetă din zonă din ultimii zeci de ani.

Turme de hipopotami subnutriți s-au înghesuit într-unul dintre ultimele petice de pământ pe care se mai găsește un pic de noroi. Pe fundal, un pescar lua cu mâna somnii care nu mai aveau unde să se ascundă.

Păsările necrofage par singurele fericite în acel decor sumbru.

Lacul Ngami nu s-a mai uscat complet niciodată în ultimii 40 de ani. Acesta este doar unul dintre multele lacuri din zonă au secat total din pricina teribilei secete din zonă.

„Mirosul este îngrozitor, iar suferința animalelor m-a zdruncinat pentru toată viața”, a spus Martin Harvey, fotograful specializat pe viața animalelor care a realizat aceste imagini.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„Nu știu dacă ceea ce se întâmplă acolo este direct legat de schimbările climatice, pentru că am auzit că s-a mai întâmplat așa ceva și cu peste 40 de ani în urmă”, a mai sus Martin Harvey.

Animalele au rămas blocate în noroi

„În Okavango sunt ani buni și ani răi, dar aceasta este cea mai sevară secetă care s-a abătut asupra zonei după foarte mulți ani.

Animalele au rămas blocate în apă în încercarea de a căuta un pic de apă. Pur și simplu, nu mai e niciun strop de apă”, a mai declarat Harvey. Animalele au rămas blocate în noroi și n-au mai avut puterea să iasă.

„Am vorbit cu pescarii care încearcă să profite de situație și adună toți peștii înainte ca ei să moară. Sunt oameni săraci, disperați, pe undeva, să scoată bani din această activitate. Zona va fi complet uscată în curând. Se va mai muri mult aici”, a încheiat Martin Harvey, care are 64 de ani.

SURSA FOTO: NOTHFOTO


Close
Închide
  Close