De Valentina Postelnicu,

Proiectul de lege nu ține cont de varianta transmisă de ministrul Justiției, Tudorel Toader la Parlament. Coaliția PSD-ALDE a decis să promoveze propriile propuneri de modificare a legilor justiției, care includ și răspunderea magistraților, dar și procedura numirii procurorilor generali.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților și va intra în dezbaterea comisiei speciale pentru punerea în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale.

Nici proiectul asumat de Tudorel Toader nu a fost lipsit de critici din sistemul de Justiție. Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, declara, recent, că procedurile ministrului Justiției Tudorel Toader privind trimiterea proiectului de modificare a legilor justiției sunt netransparente și cerea  președinților celor Camerelor din Parlament să-i restituie ministrului proiectul.

Legile Justiției s-a aflat, miercurea trecută, în dezbaterea parlamentarilor din comisia specială pentru problemele din justiție. La dezbateri a participat și ministrul Tudorel Toader care va prezenta aleșilor proiectul de modificare a legilor Justiţiei. Ministrul Justiței a declarat în cadrul dezbaterii că pachetul de legi a primit critici de la persoane care nici măcar nu știau conținutul lor.

Citește și: Ghid de cumpărături pentru Black Friday 2017. Ce trebuie să faci ca să nu iei țeapă în cel mai mare eveniment de shopping al anului