MENIU CAUTĂ
31 Oct. 2017 12:23 , de Valentina Postelnicu

Legile justiției, depuse la Parlament ca proiect asumat de PSD și ALDE; Aleșii au ignorat varianta ministrului Tudorel Toader

Distribuie

Legile justiției, depuse la Parlament ca proiect asumat de PSD și ALDE; Aleșii au ignorat varianta ministrului Tudorel Toader, și au depus o propunere legislativă care cuprinde modificările la legile din justiție. Proiectul este semnat de deputații PSD Florin Iordache și Eugen Nicolicea și de deputatul ALDE Steluța Cătăniciu.

Proiectul de lege nu ține cont de varianta transmisă de ministrul Justiției, Tudorel Toader la Parlament. Coaliția PSD-ALDE a decis să promoveze propriile propuneri de modificare a legilor justiției, care includ și răspunderea magistraților, dar și procedura numirii procurorilor generali.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților și va intra în dezbaterea comisiei speciale pentru punerea în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale.

Nici proiectul asumat de Tudorel Toader nu a fost lipsit de critici din sistemul de Justiție. Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, declara, recent, că procedurile ministrului Justiției Tudorel Toader privind trimiterea proiectului de modificare a legilor justiției sunt netransparente și cerea  președinților celor Camerelor din Parlament să-i restituie ministrului proiectul.

Legile Justiției s-a aflat, miercurea trecută, în dezbaterea parlamentarilor din comisia specială pentru problemele din justiție. La dezbateri a participat și ministrul Tudorel Toader care va prezenta aleșilor proiectul de modificare a legilor Justiţiei. Ministrul Justiței a declarat în cadrul dezbaterii că pachetul de legi a primit critici de la persoane care nici măcar nu știau conținutul lor.

Citește și: Ghid de cumpărături pentru Black Friday 2017. Ce trebuie să faci ca să nu iei țeapă în cel mai mare eveniment de shopping al anului

Citește mai multe despre legile justitiei pe Libertatea.

Comentarii