Ministrul de interne efectuează o vizită oficială în SUA în perioada 16-18 mai, iar discuţiile vizează „eforturile instituţionale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane”, a informat Ministerul de Interne (MAI).

„Traficul de persoane este un flagel care distruge multe vieți și lasă urme adânci la nivelul societății. Exploatarea persoanelor este de neconceput într-o societate modernă și avem toleranță-zero față de această formă de criminalitate. Lupta împotriva traficului este de fapt o luptă pentru viață și o responsabilitate comună atât a țărilor sursă, cât și a celor de destinație”, a transmis Lucian Bode.

Potrivit ministrului de interne, oficialii Departamentului de Stat „au apreciat în mod deosebit eforturile României” în lupta contra traficului de persoane și au încurajat autoritățile române să continue măsurile deja implementate în prevenirea și combaterea acestui fenomen.

„România dispune de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislație, strategii și planuri de acțiune”, a precizat Bode.

În cadrul întrevederilor cu membri ai Congresului SUA, Lucian Bode discută provocările actualului context regional atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât şi în plan securitar. Din delegația ministrului face parte și Bogdan Despescu, chestor general de poliție și secretar de stat, iar la întrevederea de luni a participat și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Urmărește-ne pe Google News