De Paul Barbu,

„Legea salarizării nu îi va afecta pe bugetarii care lucrează part-time. Și pentru că foarte mulți dintre aceștia au joburi precum femei de serviciu, profesori sau contabili, s-a luat decizia ca ministerele de resort să încerce întregirea normei la 8 ore sau să constate dacă vreunul dintre acești angajați poate să fie exceptat din OUG. De asemenea, pentru cei care nu se încadrează în aceasta categorie va fi emisă o OUG și putem considera acest lucru în curs de rezolvare”, a mai spus Olguța Vasilescu.

CES, pentru unii mumă pentru alții ciumă

Potrivit ministrului, din păcate de la CES (Consiliul Economic și Social), astăzi i-a venit o veste foarte proastă, pe care nu a reușit să o înțeleagă.

„Astăzi, CES nu a pus pe ordinea de zi ordonanța de urgență pe care noi o întocmiserăm, și dacă și reprezentanți ai sindicatelor au votat ca aceasta OUG să nu fie pusă pe ordinea de zi, mă face să mă gândesc, chiar foarte mult, dacă acești reprezentanți în reprezintă pe salariați”, a mai spus ministrul.

Și deși aceasta a afirmat că fără avizul lor o lege nu intră în discuții la Parlament, cei din CES se apără spunând că avizul lor este doar unul consultativ.

Această măsură este necesară pentru ca cei care lucrează part time să nu ramână fără bani, chiar dacă muncesc. „Se va asigura o sumă compensatorie care să asigure venitul net din decembrie 2017 pentru fiecare persoană angajată cu fracțiune de norma în sistemul pbulic. În ceea ce privește persoane angajate part time cu fracțiune de norma, staul nu poate să intervină în procesul de negociere al salariilor, mai ales că aceasta măsură este în vigoare încă din octombrie 2017 și nici un angajator din privat nu ne-a semnalat că ar fi vreo scădere al venitului net”, a mai spus Olguța Vasilescu, care a declarat, marți, că salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, ci doar ajustate în jos.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Ba mai mult, datorită acestei OUG, 79/2017, angajatorii au trecut de la part time la normă întreagă peste 185.000 de salariați, mai spune ministrul. „Se evită astfel, munca la gri, iar angajatii care în marea lor majoritate, erau pontați la două ore sau la patru ore, nu vor mai fi în această situație, iar dreptul lor la pensie este în mod evident altul.”


Guvernul va repara haosul creat de Declarația 600 printr-o nouă ordonanță de urgență. Termenul privind prima plată va fi amânat la rândul său


 

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!
GSP.RO

Ce a postat Simona Halep în miez de noapte, după victoria splendidă de la Dubai. Surpriza de la miezul nopții!

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni