MENIU CAUTĂ
09 Sep. 2018 13:04

O fermă ilegală de porci a fost descoperită într-o unitate militară! Afacerea se desfășura sub nasul celor de la Consiliul Județean

Distribuie

O fermă ilegală de porci a fost descoperită într-o unitate militară! Pesta porcină a afectat și multe afaceri dubioase. Virusul pestei porcine s-a răspândit în multe zone din țară.

Autoritățile au descoperit acum și afacerile ilegale care se fac în acest domeniu. Pe terenul unei unități militare dezafectate din Călărași s-a descoperit o fermă ilegală de porci, unde erau crescute aproximativ 100 de animale, a informat evz.ro.

Inspectorii DSV Călărași au descoperit o fermă clandestină de peste 100 de porci, chiar în curtea unei unități militare dezafectate. Mai mult, oficiali din rândul autorităților locale au dezvăluit, pentru EVZ, că mai mulți crescători de animale nedeclarate și-au sacrificat porcii sănătoși și le-au dat foc, de teamă ca inspectorii sanitar-veterinari ar putea găsi în gospodăriile lor virusul ucigaș.

O fermă ilegală de porci a fost descoperită într-o unitate militară. A fost poligon de tragere, acum e crescătorie „girată' de Consiliul Județean

Crescătoria ilegală funcționează pe terenul unei foste unități militare de transmisiuni. Suprafața care a aparținut Ministerului Apărării Naționale (MApN) este administrată, acum, de Consiliul Județean Călărași. Pe terenul cu pricina cresc, de ani de zile, circa 110-120 de porci, așa cum au declarat, pentru sursa citată, oficiali din rândul administrației locale. 

Porcii sunt înregistrați de proprietar la Primăria Călărași, au numere de identificare de la Direcția Sanitar Veterinară (DSV) dar în registrele autorităților nu era specificat faptul că sunt crescuți pe terenul foste unități militare, în fapt fost poligon de tragere.

Proprietarul porcilor areo înțelegere tacită cu responsabili din Consiliul Județean și a declarat că se ocupă și cu paza bunurilor din fosta unitate militară dezafectată, ne-au mărturisit oficiali locali din Călărași.

Pesta porcină a ajuns șși-n județul Giurgiu.


VIDEO/Bunătăți din toate colțurile lumii, aduse la Romexpo. „Hamburgerul' sârbesc câștigă teren

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii