Sute de manifestanți furioși s-au îndreptat joi spre palatul Miraflores din centrul orașului Caracas, scandând lozinci precum „Vrem mâncare”, unde au fost întâmpinați de forțe ale Gărzii Naționale și ale poliției care au blocat o arteră rutieră importantă.

Guvernul de la Caracas i-a acuzat pe unii politicieni din opoziție că incită la haos, dar a precizat că forțele de ordine țin situația sub control. Mai mulți jurnaliști locali au reclamat faptul că în timpul evenimentelor desfășurate joi la Caracas au fost tâlhăriți.

Food shortages sparks protests in streets of Caracas
În pofida faptului că Venezuela deține una dintre cele mai mari rezerve de petrol la nivel mondial, populația suferă din cauza penuriei accentuate de bunuri de larg consum, de la făină la lapte, a inflației ridicate și a prăbușirii economiei naționale, informează Agerpres.
Șeful statului susține că această situație este urmarea ”războiului economic” dus de adversarii săi politici și a căderii prețurilor pe piața mondială a țițeiului, în timp ce criticii sunt de părere că această criză este consecința politicilor eșuate ale guvernelor socialiste de la Caracas din ultimii 17 ani.

Urmărește-ne pe Google News