Mergi direct la conținut »
Opoziția critică dur Codul Penal: ”Nu e vorba doar despre Liviu Dragnea, ci de foarte mulți baroni locali, jupâni care și-au pus în buzunar țara”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Opoziția critică dur Codul Penal: ”Nu e vorba doar despre Liviu Dragnea, ci de foarte mulți baroni locali, jupâni care și-au pus în buzunar țara”

Opoziția critică dur Codul Penal: ”Nu e vorba doar despre Liviu Dragnea, ci de foarte mulți baroni locali, jupâni care și-au pus în buzunar țara”

Opoziția critică dur Codul Penal. ”Nu e vorba doar despre Liviu Dragnea, ci de foarte mulți baroni locali, jupâni care și-au pus în buzunar țara”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, despre forma finală a proiectului de lege. Și liberalii spun că, prin Codul Penal, sunt favorizați infractorii, astfel încât ei să fie foarte greu sau imposibil de pedepsit.

De Valentina Postelnicu,

”PSD și ALDE nesocotesc Constituția României, tratatele internaționale și nevoia de singuranță a cetățenilor. În tot demersul Coaliției există un fir roșu care, prin modificarea Codului de Procedură Penală și Codului Penal, favorizează infractorii, astfel încât ei să fie foarte greu sau imposibil de pedepsit!”, a spus deputatul PNL Ioan Cupșa, în cadrul dezbaterii din plenul Camerei Deputaților.

”Ne întrebăm cui folosește acest demers? Cumva domnului Dragnea, domnului Tăriceanu, altor lideri PSD-ALDE, care sunt vizați de infracțiuni pe care le-ați dezincriminat?”, s-a întrebat Cupșa.

”PNL nu poate să voteze un astfel de proiect legislativ, nu poate să gireze un astfel de demers, care încă o dată protejează în exclusivitate interesele infractorilor. Vom ataca la CCR această lege de modificare şi vă garantez – Curtea Constituţională ne va da dreptate, pentru că textul normativ (…) are şi o calitate slabă execrabilă, conţine texte neclare, contrarii, paralelisme”, a mai spus Ioan Cupşa, la dezbaterile generale asupra Codului penal.

Liberala Raluca Turcan a venit la tribuna plenului cu o eşarfă neagră, după ce majoritatea a respins propunerea PNL de retragere a proiectului de pe ordinea de zi.

„Puteţi să îl consideraţi ca doliu pentru democraţia românească dacă astăzi veţi reuşi să daţi votul final”, a spus ea.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Și USR a criticat dur modificările aduse Codului Penal.

”Este modelul în care prostul clasei, bătăușul, golanul școlii este premiat, adus la rang de conducător, de lider al acestei națiuni. 50 de ani, am avut un model în care liderul suprem era un cizmar cu patru clase. De ce n-am avea unul în care infractorii să conducă această țară? Justiția a spus că domnul Liviu Dragnea ar trebui să ispășească pedeapsa cu închisoarea pentru abuz în serviciu, în primă instanță. Ce faceți dvs? Dezincriminați abuzul în serviciu”, a spus și Stelian Ion, de la USR.

Deputatul a menționat că ”nu e vorba doar despre Liviu Dragnea, ci de foarte mulți baroni locali, jupâni care și-au pus în buzunar întreaga țară și care doresc să scape de răspundere”.

”Aceste modificări vor permite ca, pe viitor, să dispună după bunul plac de banul public, să dea cu preferință contracte mătușelor, unchilor, să dea retrocedări de orașe, autorizații de construire, fără să suporte nicio consecință penală”, a mai spus deputatul USR.

Plenul Camerei Deputaților a decis, în deschiderea ședinței de miercuri, ca și votul să se dea tot miercuri, de la ora 13.00, deși acesta era programat pentru joi. Totodată, dezbaterile au fost limitate la doar o oră.

Citește și: Călin Farcaș, cronica unei morți anunțate și a unui sistem prea bolnav ca să poate vindeca

Close
Închide
  Close