Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Proteste violente în Liban! Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Președintele a făcut apel la armată

Proteste violente în Liban! Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Președintele a făcut apel la armată

Tensiunile au escaladat în Beirut, sâmbătă, iar forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene și au pus tunurile de apă pe protestatarii violenți care au ieșit din nou în stradă, informează Reuters.

De Otilia Cristea,

Oamenii se plâng de problemele economice grave ale țării, de sărăcie și de corupție, și au declanșat o nouă ”săptămână a furiei” pe străzile din Beirut, în încercarea de a presa autoritățile să demareze reforme profunde pentru cetățeni.

Haosul a luat însă locul protestelor pașnice din fața Parlamentului, iar poliția a intervenit în forță. În urma ciocnirilor violente, au fost înregistrați zeci de răniți în ultimele zile, în rândul protestatarilor, lucru care a alarmat organizațiile care militează pentru drepturile omului.

 

Autoritățile din Beirut, pe de altă parte, susțin că polițiștii sunt atacați „violent și direct” la una dintre intrările parlamentului și li se cere protestatarilor să părăsească zona pentru propria lor siguranță.

Martorii spun că oamenii aruncă înspre forțele de ordine cu pietre și cu ghivece de flori și încearcă să forțeze intrarea în instituția statului libanez, situată în centrul Beirutului. Protestatarii au afișat un banner uriaș pe care au scris „Dacă oamenii sunt flămânzi, își vor mânca legile”.

Președintele Libanului, Michel Aoun, a cerut armatei să restaureze ordinea pe străzile Bierutului, în urma ciocnirilor violente dintre protestatari și forțele de ordine.

 

Foto: EPA

Close
Închide
  Close