11 Feb. 2018 22:20

UPDATE | Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit lângă Moscova. Trei copii şi trei cetăţeni străini, printre victime

Distribuie

Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit lângă Moscova. Un avion de pasageri Antonov An-148 s-a prăbușit, duminică, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodevo. Aeronava a dispărut de pe radare, iar ulterior a fost confirmat faptul că avionul s-a prăbuşit, în apropiere de capitala Rusiei. Toți cei 71 de oameni aflați la bord (65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului) au murit.


Citește și:


FOTO: EPA

UPDATE ora 22:20. Ministrul pentru situaţii de urgenţă a făcut publică lista persoanelor care se aflau la bordul avionului prăbuşit. Printre aceştia, trei copii şi trei cetăţeni străini (din Elveţia, Azerbaidjan şi Kazahstan).

Despre pilotul aeronavei, Valery Gubanov, se ştia că este un pilot experimentat, cu 5,000 de ore de zbor pe avion.

UPDATE ora 19:40. Echipele de salvare au recuperat cutia neagră a avionului. Operațiunea continuă pentru recuperarea tuturor cadavrelor. Ministerul pentru situații de urgență a anunțat că zona unde s-a prăbușit aeronava va fi survolată de mai multe drone.

Avionul care aparține Saratov Airlines a dispărut de pe radar la aproximativ 80 de kilometri de Moscova.

Toți oamenii aflați la bord sunt morți, au transmis autoritățile presei locale din Rusia.

Aeronava se îndrepta către orașul Orsk, aflat în Munții Urali, în aparopiere de granția Rusiei cu Kazahstan.

La bord se aflau 65 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Președintele Rusiei, Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele către familiile victimelor și a anunțat deschiderea unei investigații pentru a descoperi cauza părbușirii.

Imaginile de la fața locului arată fiarele contorsionate ale avionului împrăștiate pe o distanță mare, pe un câmp acoperit de zăpadă. Agenția de știri Tass a relatat că mai multe corpuri umane au fost găsite în apropiere de locul prăbușirii.

Site-ul de aviație Flightradar24 a distribuit pe Twitter traseul, pe hartă, al avionului, arătând că a coborât cu 1.000 de metri pe minut, la doar 5 minute după ce a decolat.

În 2016, un avion militar rusesc (Tu0154) s-a prăbușit în Marea Neagră. Atunci, 92 de persoane și-au pierdut viața, după o eroare de pilotaj.

Totodată, în 2015, un Airbus A321 care apoarținea unei companii private, s-a prăbușit în peninsula Sinai, în Egipt, 224 de oameni pierzându-și viața.


Mașina lui Elon Musk, lansată în spațiu cu cea mai puternică rachetă din lume, a fost filmată de un telescop / VIDEO

Loading...
Comentarii