MENIU CAUTĂ

Legătura de dincolo de moarte dintre Ileana Ciuculete și Ion Dolănescu. Nașa artistei s-a ocupat de parastasele amândurora

Distribuie

De când nu mai sunt printre cei vii, Ileana Ciuculete și Ion Dolănescu au fost mereu pomeniți, de sărbători sau în zile cu semnificație specială, de nașa regretatei artiste. Doina Belu a pregătit mâncarea pentru parastasele amândurora.

În urmă cu doi ani, Ileana Ciuculete se stingea pe patul de spital, pradă unei boli necruțătoare, descoperită cu numai câteva săptămâni înainte.

În aceeași lună, regretata artistă urma să facă nunta de argint. Iar pentru asta apelase la ajutorul nașei sale de cununie, Doina Belu.

În loc de organizarea fericitului eveniment, femeia avea să-i facă însă parastasul. Nașa sa a fost cea care a gătit pentru toată lumea și a împărțit, printre altele, nu mai puțin de o mie de sarmale, la masa de pomenire. De atunci, i-a făcut colivă de fiecare dată, de sărbători sau de Sâmbăta morților.

Tot Doina Belu s-a ocupat și de pomenirea lui Ion Dolănescu, decedat în urmă cu zece ani. Femeia este as în bucătărie și a ajutat familia regretatului rapsod să gătească la parastase sau să facă pachete.

”De fiecare dată am făcut colivă și i-am pomenit, dată fiind legătura care a fost între noi. Pentru parastasul de zece ani al Ion Dolănescu, Dragoș o să împartă doar la biserică. Era greu de făcut mâncare de post și să venim cu oalele după noi. Pentru Ileana, în acest an nu am mai făcut nimic. Cornel nu a mai luat de mult legătura cu noi”, a declarat Doina Belu pentru Libertatea.

Cornel Galeș s-a mutat în Spania

Deși pe data de 14 martie s-au împlinit doi ani de la moartea Ileanei Ciuculete, văduvul acesteia, Cornel Galeș, a preferat să rămână în Spania, în loc să meargă la cimitirul unde se află înmormântată artista. Bărbatul s-a mutat definitiv în Peninsula Iberică, unde trăiește cu actuala sa parteneră, blonda Vivi, cu care a început o relație la doar câteva luni de când s-a stins interpretata de muzică populară.

CITEȘTE ȘI:

COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!

Citește mai multe despre ileana ciuculete pe Libertatea.

Comentarii