Am fost la salon, ne-am asezat frumusel pe scaunul pregatit de pedichiurista pentru cliente si am lasat specialista in ingrijirea picioarelor – si transformarea lor intr-unele perfecte – sa-si faca treaba. Insa nu ne-am multumit sa dormim pe noi in timpul tratamentului. Am preferat sa fim numai ochi, atente la toate miscarile, si sa furam trucuri pe care sa le putem pune si noi in practica acasa.
1. Inlaturarea lacului de unghii. Ni s-a spus ca cel mai potrivit dizolvant de lac este cel cu vitamine.
2. Scurtarea unghiilor. Pe cat posibil, acestea trebuie taiate drept. Daca le rotunjim, riscam, in timp, sa ne trezim cu colturile crescute in carne. Inlaturarea ulterioara a acestora e dureroasa si poate genera infectii la o eventuala ranire cu ustensilele de pedichiura.
3. Pilirea unghiilor se face intr-o singura directie. Altfel unghiile se vor rupe mai repede.
4. Exfolierea. Picioarele vor fi inmuiate 10 minute in apa calda, apoi curatate (in special in exterior si pe calcaie) cu piatra ponce sau cu o crema (se gasesc o multime in farmacii sau supermarketuri).
5. Inmuiati cuticulele cu un unguent special, apoi impingeti-le usor (nu le taiati!) spre baza unghiei, cu un betisor de lemn usor ascutit.
6. Oja nu va fi niciodata aplicata direct pe unghii. Trebuie precedata de o baza (care va hrani unghia si o va proteja de “atacul” chimicalelor din oja). La final, pentru efect maxim, peste oja va fi “dat” luciu cu ajutorul unui strat de lac incolor. Eventualele greseli pot fi corectate cu un betisor cu vata inmuiat in dizolvant.
7. Dupa ce s-a uscat oja, aplicati pe toata laba piciorului, printr-un masaj usor de 5-10 minute un unguent menit sa hidrateze pielea (cele pe baza de musetel sunt minunate).