MENIU CAUTĂ
15 Oct. 2014 08:29

VIDEO&FOTO / Prel. EURO 2016: ^incidente și meci suspendat la Belgrad

Distribuie

Aseară s-au disputat nouă meciuri din preliminariile Campionatului European de Fotbal, după cum urmează:

GRUPA D

Germania – Irlanda 1-0

Polonia – Scoţia 2-2

Gibraltar – Georgia 0-3

GRUPA E

San Marino – Elveţia 0-4

GRUPA F

FINLANDA – ROMÂNIA 0-2

Insulele Feroe – Ungaria 0-1

Grecia – Irlanda de Nord 0-2

GRUPA I

Danemarca – Portugalia 0-1 (Cristiano Ronaldo 90+5)

Serbia – Albania (meciul suspendat la 0-0)

Serbia și Albania s-au duelat la Belgrad, dar politica a bătut fotbalul. Întâlnirea a fost suspendată din pricina conflictului iscat de suporterii celor două trupe. În minutul 34, la scorul de 0-0, fanii albanezi au lansat deasupra stadionului din Belgrad o dronă de care era legată steagul național, iar sârbul Mitrovici s-a dus prindă obiectul zburător și să-l îndepărteze. Jucătorii oaspeți au sărit la bătaie, iar conflictul a degenerat, albanezii ajungând la vestiar ferindu-se de scaunele aruncate în direcția lor. Meciul a fost întrerupt. Arbitru Atkinson a decis să nu reia jocul.

Pe steagul cu Albania mare stătea scris ”Autonomia Kosovo” anul 1912, când a avut loc revolta albaneză în Kosovo. Tensiunea interetnică dintre popoare este evidentă, iar aceasta a fost amplificată de faptul că sârbii nu recunoscut autonomia noului stat, Kosovo, dominat de albanezi. Pe zidurile stadionului ”Partizan” stă scris mesajul ”Kosovo e Serbia”.

Pe terenul din Belgrad a intrat și deja celebrul ultras Ivan Bogdanov, cel arestat pentru incidentele produse la meciul Italia – Serbia, din 201o, de la Genova.
Drapelul Albaniei

Ivan Bogdanov

 

 

Citește mai multe despre Muhammad Ali, chin și Parkinson pe Libertatea.

Comentarii