Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unui inculpat, agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului București-Rahova, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Potrivit anchetatorilor în perioada aprilie – mai 2022, în calitatea sa de agent de poliție penitenciară, inculpatul a pretins, cu titlu de mită, de la un deținut încarcerat la Penitenciarul București-Rahova, suma de 3.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a introduce în mod ilicit în unitatea de deținere anumite substanțe interzise.
„În data de 25.05.2022, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz de pe lângă Tribunalul București, au realizat prinderea în flagrant delict a agentului de poliție penitenciară în cauză, după remiterea sumei de bani”, a transmis DGA.
Totodată, în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore, ulterior pe cea a arestului preventiv, instanța de judecată dispunând față de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a fi menținută măsura preventivă în cauză.
Percheziții la mai multe penitenciare într-un dosar de trafic de droguri
Săptămâna trecută opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT din Bacău şi Giurgiu în urma a 27 de percheziţii domiciliare şi 10 percheziţii în penitenciare, într-un dosar de trafic de droguri, a transmis DIICOT, vineri, într-un comunicat de presă. Drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar.
Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe sume în lei și valută (peste 20.000 de lei și 7.350 de euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer de sume de bani.
Potrivit anchetatorilor, drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro