Mergi direct la conținut »
VIDEO. Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata pe 30 noiembrie 2018. Imagini de pe șantier
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO. Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata pe 30 noiembrie 2018. Imagini de pe șantier

VIDEO. Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata pe 30 noiembrie 2018. Imagini de pe șantier

Catedrala Mântuirii Neamului va fi gata, conform ultimelor estimări, anul viitor, pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Pentru asta, pe cel mai mare șantier din țară se lucrează zi și noapte. Zidurile se înalță deja la 50 de metri de sol, iar pentru ridicarea turlelor și închiderea incintei se estimează că ar mai fi nevoie de încă 20 de milioane de euro.

În acest moment, pe șantierul catedralei Mântuirii Neamului lucrează peste 650 de muncitori, la care se adaugă alți 200 de muncitori, cei din schimbul de noapte. “Șantierul este împărțit în 11 zone de lucru, iar de fiecare zona răspunde câte un inginer, care este responsabil de tot ce se lucrează în zona respectivă”, spune coordonatorul proiectului, Vasile Crăcăoanu.

Catedrala Mântuirii Neamului va adăposti 5.000 de credincioși

Catedrala este ridicată acum în proporție de peste 70%. În unele locuri, zidurile măsoară și 3 metri grosime. Structura este proiectată să reziste la mai multe cutremure de peste 8.5 pe Richter. Numai amprenta la sol măsoară cât un stadion de fotbal și se va înălța la 120 de metri!

Când va fi gata, Catedrala Mânturii Neamului va putea adăposti peste 5.000 de enoriași. Altarul măsoară peste 350 de mp. Și va fi pictat în întregime! “Altarul va fi pictat, putem vorbi chiar de viitoare mozaicuri, pentru că se ia în calcul să se pună mozaicuri pentru a tapeta pereții”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR.

Catedrala Mântuirii Neamului mai are nevoie de 20 de milioane de euro

Lucrările de interior vor începe după 2018 și se estimează că se vor încheia în cel mult 6 ani – așadar, prin 2024. Până acum, ridicarea celei mai mari catedrale din țară a costat 60 de milioane de euro din care peste 20% au venit din donații. Pentru a o finaliza întreagă incintă, reprezentanții Patriarhiei spun că ar mai avea nevoie de alte 20 de milioane de euro.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

“Deși inițial, la începutul proiectului, s-a vehiculat o sumă absurdă de 400 de milioane de euro care ar fi fost necesară construirii, în realitate, această suma este de 80 de milioane de euro, la care se adaugă TVA-ul de 16 milioane de euro, sumă care se va întoarce la stat”, a mai spus Vasile Bănescu.

Catedrala Mântuirii Neamului va avea buncăr antiatomic

Aceste fonduri, de 80 de milioane de euro, ar fi suficiente pentru întregul edificiu, inclusiv subsolul destinat pelerinilor și un Muzeu al Creștinismului Românesc. Acest subsol va putea fi folosit și ca buncăr antiatomic.

video: stiritvr.ro

Close
Închide
  Close