Imprimarea fotografiilor
Nu demult, crearea unui album cu fotografii de familie cerea un pic de efort. Nu era la fel de ușor să faci fotografii pe film, cel puțin fără să risipești rola. În plus, trebuia să lași pozele la developat, iar apoi să mergi să le ridici. Lucrurile s-au schimbat însă mult: acum poți să faci de unul singur aceste lucruri, fără să fie nevoie să îți părăsești casa.
Fotografia digitală îți permite să faci câte poze dorești. Mai mult, majoritatea dispozitivelor, fie că e vorba de aparate foto compacte sau de smartphone-uri, au funcții care te ajută să faci fotografii clare și cu o expunere corectă. Odată ce ai selectat fotografiile dorite, le poți imprima acasă, pe hârtie fotografică, la dimensiunea dorită. Modelele noi de imprimante pot funcționa și fără computer, doar introducând cardul de memorie pe care sunt stocate fotografiile și folosind ecranul digital al imprimantei. Prin urmare, câteva dotări tehnologice ne permit în prezent să ne păstrăm amintirile într-un mod mult mai autonom și mai eficient, fără să ai nevoie de specialiști sau să îți părăsești casa.
Vizionarea unui film
Închirierea casetelor video a fost o vreme singurul mod prin care puteai să urmărești filmul ales de tine, în confortul casei tale. În anii ‘90, centrele pentru închirierea casetelor video erau foarte în vogă. Aparatele VCR au fost înlocuite treptat de DVD playere, iar o vreme încă am ieșit din casă pentru a închiria sau cumpăra filme, de această dată pe suport DVD. Internetul și introducerea platformelor de streaming video în România au schimbat acest lucru. Platformele online pentru filme și seriale au devenit opțiunea principală pentru a urmări conținut video direct de acasă.
Lectura unei cărți
Înainte, dacă doreai să citești o carte, principalele două opțiuni erau librăria și biblioteca. Cărțile electronice și dispozitivele pentru citirea acestora au transformat modul în care citim și ne raportăm la cărți. În prezent, poți să cumperi e-books de pe librării online, să le încarci și să le citești de pe e-reader, iar totul poate fi gata doar în câteva minute. Astfel, ai acces la cărți noi foarte rapid, iar e-book readerul nu îți va obosi ochii, așa cum fac ecranele computerelor. Multe din aceste dispozitive folosesc tehnologii speciale, ca să îți protejeze ochii și să poți citi mai confortabil.
Cumpărăturile de zi cu zi
Cu toate că deja era în creștere comerțul electronic, acum câțiva ani încă existau rezerve și îndoieli cu privire la ideea de a comanda online legume, fructe și alte alimente. Între timp, o parte din marii retaileri au dezvoltat supermarketuri online, dar, în același timp, au apărut și start up-uri în domeniul comerțului electronic alimentar. Conveniența și dorința de economisire a timpului sunt motive importante pentru care multe persoane aleg să își facă cumpărăturile de zi cu zi online, de acasă. În plus, făcându-ți cumpărăturile de acasă, nu mai trebuie să stai în aglomerație sau la cozi și poți folosi unelte utile, cum ar fi comparatoarele de preț.
Sursă foto: Shutterstock
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!