MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 15:40

UPDATE. Liviu Dragnea nu va fi audiat în Comisia de Apărare din Senat, în scandalul SPP; Parlamentarii au respins solicitarea

Distribuie

Liviu Dragnea nu va fi audiat în Comisia de Apărare din Senat, în legătură cu afirmațiile pe care le-a făcut despre activitatea Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Parlamentarii au respins solicitarea venită din partea celor de la PNL. Subiectul va fi discutat într-o altă ședință, când se vor reuni comisiile comune de apărare din celor două Camere.

UPDATE ora 15.40 Propunerea audierii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în Comisia de apărare a Senatului, pe tema declaraţiilor legate de activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază, a fost respinsă marţi, dar preşedinţii comisiilor de resort din cele două Camere vor decide înscrierea acesteia pe ordinea de zi a unei şedinţe comune a Parlamentului.

Soluţia ca această propunere să revină comisiilor reunite de apărare ale celor două Camere aparţine senatorului Nicolae Moga şi a fost votată în Comisia de apărare din Camera superioară cu 7 voturi ‘pentru’ şi 2 ‘abţineri’. 'Eu vă propun ca acest subiect să fie discutat într-o şedinţă comună, Cameră – Senat”, a declarat senatorul PSD Nicolae Moga.

Propunerea PNL de audiere a lui Liviu Dragnea a fost respinsă cu cinci voturi „împotrivă” şi patru „pentru”. „Noi considerăm că, atât timp cât planează asupra unor instituţii anumite suspiciuni, este foarte important ca cel care lansează în spaţiul public astfel de afirmaţii, în speţă dl deputat Liviu Dragnea, să vină să ne precizeze, să aducă dovezi, astfel încât interviurile dumnealui să nu fie numai simple poveşti pescăreşti, ci să vedem dacă sunt susţinute de poveşti”, a afirmat senatorul PNL Nicoleta Pauliuc.
ȘTIREA INIȚIALĂ


Liderul social-democrat a precizat că este nevoie de o anchetă parlamentară în cazul activității SPP, dar și în cazul unor șefi din diverse instituții „care se pare să acționează ilegal', notează Agerpres.ro.

Totodată, Liviu Dragnea a declarat că această comisie va fi înființată la următoarea ședință de plen reunit al Parlamentului. În privința modificării legii referitoare la organizarea și funcționarea SPP, liderul PSD a afirmat că „sub nicio formă nu vrem să luăm SPP de la președinte'.

Dragnea a menționat, săptămâna trecută, că va merge la Comisia de Apărare din Senat pentru a fi audiat pe această temă. La sfârșitul lunii ianuarie, liderul social-democrat nu excludea scenariul vehiculat potrivit căruia Sorin Grindeanu și Mihai Tudose ar fi avut „relații stânse cu persoane din zona serviciilor secrete'.

Liviu Dragnea susținea că vicepremiarul Paul Stănescu a denunțat o propunere făcută de Lucian Pahonțu, șef al SPP.

„Şeful SPP-ului n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (…) Este un coleg de-al nostru – de mine s-a ascuns – Paul Stănescu – probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului. Dacă acelaşi tip de discuţie l-a avut şi cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, putem începe să avem explicaţii. Mi se pare un lucru foarte grav”, a declarat preşedintele PSD.

Ulterior, vicepremierul Paul Stănescu a confirmat aceste informații. Pe 13 ianuarie, el a precziat că Lucian Pahonțu i-a transmis printr-un „prieten' că Liviu Dragnea va fi „executat'.

„A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării, că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar”, a povestit Stănescu la Parlament.

În urma acestui scandal, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și membrii Guvernului au anunțat că vor face formalitățile pentru a nu mai beneficia de protecția SPP.


Citește și O mare suprafață din Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pe OLX. Ce ar putea să 'crească' în locul copacilor


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Iarnă de poveste în Delta Dunării: Lacul care a devenit un imens patinoar
Loading...
Comentarii