„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară”, a spus Dragnea, la Parlament, ironizând intenția președintelui comisiei de apărare din Senat, Marcel Vela de a-l chema la audieri, în comisie, pe acest subiect al implicării Serviciului Român de Protecție și pază în activitatea internă a PSD-ului.

”L-am vazut pe domnul Vela că se agită să facă un fel de audiere să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie parlamentară de anchetă (privind activitatea SPP – n.r.)”, a afirmat Dragnea, adăugând că va merge la Comisia de apărare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect.

„Nu avem cum să evităm pentru că încep să apară din ce în ce mai multe lucruri. Se pare ca acolo sunt lucruri mult mai grave decât bănuiam noi. O să merg, normal să o să merg, sunt curios să văd ce întreabă domnul Vela. Nu-l întreabă pe Pahonţu? Dar cine e domnul Vela? Comisia de apărare e comisie de anchetă? Comisia de apărare a lui Pahonţu – acolo e preşedinte Vela”, a răspuns, ironic, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat recent că SPP ar trebui să se afle în subordinea Ministerului de Interne, şi nu a şefului statului, așa cum prevede legislația, în prezent.

Afirmația lui Tăriceanu vine în contextul scandalului legat de renunțarea de către Guvern a protecției SPP, în urma unor afirmații ale președintelui PSD Liviu Dragnea, care l-a acuzat pe directorul Serviciului, Lucian Pahonțu, că s-a implicat în activitatea politică a PSD-ului.

Ion Iliescu a luat apărarea SPP-ului, în conflictul cu liderii PSD. Trecerea Serviciului în subordinea MAI nu ar face decât să genereze noi polemici, oamenii politici să acționeze instituțional, a transmis, vineri, fostul șef al statului, într-o postare pe blogul personal.

Citește și: Culisele scandalului de la Aeroportul Otopeni: profitul garantat, interesele politice și salubrizarea de 5 milioane de euro pe an

Urmărește-ne pe Google News