MENIU CAUTĂ
28 Noi. 2016 13:18

Cele mai frumoase colinde de Crăciun

Distribuie

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun şi peste tot se simte spiritul sărbătorilor de iarnă. Marile orașe au îmbrăcat „straie de sărbătoare”, iar la tot pasul răsună cele mai frumoase colinde.

Vitrinele magazinelor, cafenele,  mall-urile și străzile  sunt împodobite cu luminițe și ornamente care mai de care mai frumoase. Însă, dacă nu ai intrat încă în atmosfera Crăciunului nu ezita să înveți, să cânți sau doar să asculți colinde care ți-au înseninat copilăria cu gândul la Moș Crăciun care vine cu sacul plin de jucării.

Colindul  este un vechi cântec popular românesc, cu subiect prepoderent creștin,  ce este cântat de cete de copii, de flăcăi sau de adulți cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. Aceștia merg din casă în casă și fac urări pentru noroc, bani şi a fi sănătoşi în următorul an, fiind un obicei drag românului. Acestea datini și obiceiuri din străbuni au devenit însă din ce în ce mai rare în marile orașe, unde oamenii preferă să le asculte în case, în luna decembrie alături de persoanele dragi.

Există colinde vechi, de tradiţie, dar şi colinde moderne, interpretate de artişti în vogă.  Iată, mai jos, lista celor mai frumoase colinde de Crăciun românești.

Ştefan Hruşcă – Deschide uşa creştine

 

Astăzi s-a născut Hristos

Corul Madrigal – Iată vin colindători

 

Ducu Bertzi – Florile dalbe

 

Ștefan Hrușcă-Trei păstori

 

Ștefan Hrușcă –Sculați gadze, nu dormiți

 

Andra- Moș Crăciun cu plete dalbe

Ștefan Hrușcă – O ce veste minunată!

Corul Madrigal- Bună dimineața la Moș Ajun

 

Fuego- Steaua sus răsare

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cerere în căsătorie în timpul show-ului Deliei
Loading...
Comentarii