Mergi direct la conținut »
Moţiunea simplă împotriva lui George Ivașcu, ministrul Culturii, a fost respinsă în Parlament
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Moţiunea simplă împotriva lui George Ivașcu, ministrul Culturii, a fost respinsă în Parlament

Moţiunea simplă împotriva lui George Ivașcu, ministrul Culturii, a fost respinsă în Parlament

Moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 94 voturi "pentru", 159 de voturi "împotrivă" şi 7 abţineri. Liberalii ceruseră demiterea lui Ivașcu, pe care îl acuzau că prin acţiunile şi declaraţiile sale, a demonstrat incoerenţa actului de guvernare” privind Centenarul”.

De Valentina Postelnicu,

La dezbaterile din Parlament, ministrul Culturii a declarat că liberalii ar trebui să se gândescă cum ar fi votat Brătianu o moţiune cu asemenea miză și a susţinut că la preluarea mandatului de la fostul ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu, a constatat că nu exista o strategie unitară, bazată pe o concepţie clară şi teme principale ale modului de aniversare a Centenarului.

„Am constatat cu tristeţe şi îngrijorare că experienţa dumneavoastră de director de teatru binecunoscută nu o puteţi demonstra şi în activitatea Ministerului”, îi transmit iniţiatorii moţiunii ministrului Culturii.

Cei de la PNL mai spun că acţiunile şi declaraţiile ministrului Culturii au demonstrat „incoerenţa actului de guvernare” privind Centenarul şi acuză lipsa de transparenţă a ministerului, blocajul instituţional, lipsa dialogului cu Parlamentul şi a strategiei de dezvoltare.

Opoziţia a depus, pe 26 martie, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă “PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni – Centenarul Marii Uniri”, împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu. Moţiunea simplă este iniţiată de 108 deputaţi de la PNL, USR şi PMP.

Anul centenar trebuie să fie unul sărbătorit în spiritul Unirii de acum 100 de ani, dar acest lucru nu este posibil cu un ministru care refuză dialogul şi sabotează executarea unor lucrări de maximă importanţă ca monumentul de la Alba Iulia. Este inacceptabil că nu se doreşte urgentarea procedurilor pentru stabilirea proiectelor care vor beneficia de susţinere din partea guvernului. Ţinem în loc planificarea evenimentelor culturale din toată ţara. Au trecut trei luni din centenar şi nu s-a făcut absolut nimic concret”, a declarat deputatul USR, Iulian Bulai, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Opoziția îl acuză pe Ivaşcu că a prezentat cu întârziere strategia pentru anul Centenar şi niciunul din cele peste 2000 de proiecte dedicate sărbătorii Marii Uniri nu au fost aprobate de Guvern până în prezent, nici măcar contractul pentru executarea monumentului Marii Uniri la Alba Iulia nu a fost semnat, deşi sunt deja bani alocaţi de la buget pentru acest proiect.

Recent, ministrul Culturii a decis aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului în ce priveşte Cuminţenia Pământului, dar şi a unor instituţii din subordine, precum Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi şi Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm.

Citește și: EXCLUSIV/Tablourile cu flori ale lui Fuego, inspirație pentru fashion. S-au transformat într-o colecție de eșarfe ”premium”

Close
Închide
  Close