Mergi direct la conținut »
Soluția ingenioasă a Spitalului din Târgu Bujor pentru atragerea medicilor. Unitatea medicală nu se mai închide
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Soluția ingenioasă a Spitalului din Târgu Bujor pentru atragerea medicilor. Unitatea medicală nu se mai închide

Soluția ingenioasă a Spitalului din Târgu Bujor pentru atragerea medicilor. Unitatea medicală nu se mai închide

Spitalul din Târgu Bujor a găsit soluția pentru angajarea de medici, a căroro lipsă ar fi pututu duce la închiderea unității medicale. Opt doctori fac acum naveta zilnic din orașul Galați, beneficind de transport gratuit. Un microbuz cumpărat cu banii Consiliului județean Galați face zilnic 120 de kilometri, pentru a-i duce și a-i aduce pe medici.

De Mihai Niculescu,

În ultimii ani, conducerea Spitalului din Târgu Bujor a organizat mai multe concursuri de angajare pentru a acoperi posturile din organigrama instituţiei. Medicii nu au vrut să ocupe posturile astfel că activitatea în spital se desfăşura cu mari greutăţi, iar unitatea risca să fie închisă. Autorităţile judeţene au avut însă ideea de a asigura transportul medicilor dispuşi să lucreze la Spitalul din Târgu Bujor, relatează Mediafax.

Am achiziţionat microbuzul pentru medici deoarece nu aveam specialişti la Spitalul din Târgu Bujor. Ne-am dat seama că aşa putem convinge specialişti să meargă acolo. Şi am avut dreptate, spitalul a făcut mai multe angajări. Eu personal am vrut să mă asigur că astfel cetăţenii din oraş beneficiază de servicii medicale de calitate. Şi aici nu este vorba doar despre investiţiile pe care le facem, ci şi despre calitatea actului medical, despre personalul medical, despre specialişti”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Sursa foto: viata-libera.ro


Citește și: Corina Ungureanu, dispută cu ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei: „Vă mulțumesc că mi-ați reamintit cât de mici sunteți voi ăștia care vă numiți șefi în guvern acum”


 

Close
Închide
  Close