Mergi direct la conținut »
Vicepremierul Paul Stănescu, atac la Bruxelles: "Nu trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Vicepremierul Paul Stănescu, atac la Bruxelles: "Nu trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări"

Vicepremierul Paul Stănescu, atac la Bruxelles: „Nu trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări”

Un nou atac la Bruxelles şi la instituiile europene. Vicepremierul Paul Stănescu afirmă că "nu trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări" atunci când aleşii cetăţenilor au votat nişte legi ale justiţiei considerate de CCR ca fiind constituţionale.

De Valentina Postelnicu,

Reprezentantul Executivului a comentat, la Parlament, dezbaterea din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European (PE) privind situaţia din România.

Reacţia lui Stănescu se aseamănă foaret mult cu cea a liderului PSD Liviu Dragnea, care afirma, marţi seară, că „este destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu şi-a imaginat niciodată că o țară intrată în Uniunea Europeană va fi amenințată în felul acesta, atât de brutal”.

„Este o decizie a Parlamentului României. Până la urmă, parlamentarii sunt aleşii poporului – vrem nu vrem, asta e. (…) Deci, în momentul în care Parlamentul a votat aceste legi, CCR a spus că sunt constituţionale din punctul de vedere al Curţii eu cred că domnul Tăriceanu şi cu toţi cei de la Bruxelles ar trebui să ne spună lucruri punctuale cu ce este obstrucţionată justiţia. Punctual să ne spună. (…) Sigur că Bruxelles-ul este politic şi sigur că PSD este unul dintre cele mai mari partide sau cel mai mare partid dintre toate ţările UE – sigur că probabil că nu pică bine la Bruxelles. Şi atunci nu cred că trebuie să se amestece cineva în treburile interne ale unei ţări în momentul în care poporul, prin reprezentanţii săi, a stabilit un anumit lucru. Şi eu cred că, din momentul ce CCR a spus că lucrurile sunt constituţionale, este în regulă. Şi cred că Bruxellesul ar trebui să fie mult mai atent la toate ţările din UE”, a afirmat Stănescu la Parlament.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Vicepremierul a subliniat că încă nu a văzut opinia Comisiei de la Veneţia şi consideră că dezbaterile de la Bruxelles au avut loc sub semnul apropiatelor alegeri europarlamentare.

„Sunt alegeri, nu? Vor fi alegeri de preşedinte al CE, de vicepreşedinte al CE sigur că este foarte interesantă structura Parlamentului European”, a spus Stănescu.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a vorbit, în comisia LIBE din Parlamentul European, despre violenţele de la protestul Diasporei, din 10 august. Cu toții am fost șocați de imaginile cu protestatarii pașnici bătuți de forțele de ordine’, a spus Frans Timmermans, în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European (PE), care a avut luni seară la Strasbourg.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 
Close
Închide
  Close