30 Aug. 2018 07:00

Tânără de 22 de ani aflată în stare vegetativă a fost plimbată între șase spitale

Distribuie

Libertatea prezintă cazul Narcisei Constantin, mamă cu trei copii, care e doar unul dintre românii condamnați pentru că spitalele fug de bolnavii fără activitate conștientă. Ei pleacă din țară pentru o șansă la viață.

  • Tânăra e, din 15 ianuarie 2018, în stare de inconștiență, imobilizată la pat, hrănită printr-un tub direct în stomac și își poate mișca doar ochii, din reflex.
  • Dar asta n-a împiedicat sistemul medical s-o trimită chiar și la hotel, unde a și stat câteva zile, între internări și externări!
  • Familia povestește că a întâlnit doctori dedicați și spitale care s-au luptat pentru viața Narcisei, dar și „un medic la Sfântul Luca ce nu ne-a primit, spunându-ne că suntem țigani și mirosim urât!”.
  • Nu e, în primul rând, culpa spitalelor, ci a sistemului sanitar din România, care nu acordă atenție cazurilor de bolnavi în stare vegetativă.
  • Până a urmă, Narcisa Constantin a fost acceptată la Paris, pe asigurarea medicală obținută de când locuia în Franța!

De Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Pe 15 ianuarie 2018, în satul Ghimpați, din Giurgiu, Narcisa Constantin se întoarce de la cumpărături.

Ajunge la 50 de metri de casa unde locuiește alături de soț și de cei trei copii, de 5 ani, 2 ani și de cel mic, sub un an.

O mașină o lovește.

Narcisa nu apucă să povestească niciodată accidentul, pentru că, din acel moment, ea intră într-o stare de inconștiență. 

Comentarii