Cuprins:
Ce este făina de cocos
Ca și făina de grâu, făina de cocos este o făină albă sau albicioasă, folosită în mod obișnuit la coacere. Deoarece nu conține gluten, persoanele care urmează o dietă fără gluten pot înlocui făina de cocos în rețeta lor de produse de panificație.
În timpul fabricării, nucile de cocos sunt mai întâi sparte și scurse de lichid. Carnea de nucă de cocos este apoi răzuită, clătită, mărunțită și strecurată pentru a separa substanțele solide de lapte.
Materiile solide sunt apoi coapte la o temperatură scăzută până se usucă, înainte de a fi măcinate în făină.
Pulberea albă rezultată are un aspect și o senzație asemănătoare cu făina obținută din cereale, cum ar fi grâul. Aroma sa este ușoară.
Făina de nucă de cocos este folosită în mod obișnuit în alimentele fără gluten și fără cereale, cum ar fi brioșele, pâinea și prăjiturile.
Făina de nucă de cocos este unul dintre numeroasele produse alimentare obținute din fructul palmierului Cocos nucifera. Făcută din carne de nucă de cocos uscată și măcinată, făina de nucă de cocos este un produs secundar natural al producției de lapte de cocos.
Deși făina de nucă de cocos poate fi folosită ca înlocuitor al făinii de grâu, multe rețete trebuie ajustate pentru a ține cont de compoziția sa diferită.
Făina de cocos este mai groasă decât făina de grâu și reține mai mult lichid. Pentru că nu conține gluten, aluaturile făcute cu făină de cocos trebuie amestecate mai mult timp.
Informații nutriționale
În comparație cu făina de grâu, făina de cocos are mai multe grăsimi, proteine și fibre. Fierul este principalul mineral prezent în făina de nucă de cocos, ceea ce o face o opțiune bună pentru persoanele care urmează o dietă vegană sau vegetariană și care sunt preocupate de obținerea unei cantități suficiente de fier.
Două linguri de făină de nucă de cocos conțin:
- Calorii: 60
- Proteine: 2 grame
- Grăsimi: 2 grame
- Carbohidrați: 8 grame
- Fibre: 5 grame
- Zahăr: 1 gram
Este important de reținut că, deși multe produse din nucă de cocos conțin cantități mari de grăsimi saturate, făina de nucă de cocos este procesată într-un mod care elimină aceste grăsimi, ceea ce o face mai sigură pentru a fi consumată în mod regulat.
Beneficiile făinii de nucă de cocos
Există beneficii potențiale pentru sănătate în cazul utilizării făinii de nucă de cocos în loc de făină de grâu. Făina de nucă de cocos are un indice glicemic mai mic decât cel al făinii de grâu, ceea ce înseamnă că durează mai mult timp pentru a digera și absorbi carbohidrații din ea. De asemenea, conține mai multe fibre și proteine decât făina de grâu.
Făina de nucă de cocos te poate ajuta, de asemenea cu următoarele.
Controlarea glicemiei. Datorită ratingului mai mic al indicelui glicemic, utilizarea făinii de nucă de cocos în produsele de patiserie în locul făinii de grâu ar putea ajuta la controlul vârfurilor de zahăr din sânge.
Evitarea glutenului. Făina de nucă de cocos poate ajuta persoanele să gestioneze bolile care răspund pozitiv la o dietă fără gluten. Boala celiacă, o tulburare autoimună declanșată de gluten, nu este singura boală care beneficiază de o dietă fără gluten.
De asemenea, trecerea la o alimentație fără gluten ar putea ajuta persoanele cu alte tulburări autoimune, cum ar fi boala Crohn și artrita reumatoidă.
Poți folosi făina de cocos într-o varietate de rețete, atât dulci, cât și sărate. Este un ingredient popular pentru cei care urmează o dietă fără gluten și fără cereale.
Poți să o înlocuiești cu alte tipuri de făină atunci când prepari pâine, clătite, prăjituri, brioșe sau alte produse de patiserie. Cu toate acestea, ține cont de faptul că făina de nucă de cocos tinde să absoarbă mai mult lichid decât alte tipuri de făină, așa că nu o poți folosi ca un înlocuitor unu la unu.
Cum se folosește făina de cocos în rețete
Pentru cele mai bune rezultate, începi prin a înlocui 1/4 cană (28 de grame) de făină de nucă de cocos pentru fiecare o cană (120 de grame) de făină universală.
De asemenea, este posibil să vrei să mărești lichidele cu cantitatea de făină de nucă de cocos pe care o adaugi. De exemplu, dacă folosești 30 g de făină de nucă de cocos, toarnă 60 ml de lichide suplimentare.
Mai mult, nu uita că făina de nucă de cocos tinde să fie mai densă decât alte tipuri de făină și nu se leagă la fel de ușor.
Brutarii recomandă adesea să o amesteci cu alte tipuri de făină sau să pui un ou pentru fiecare 30 g de făină de nucă de cocos pentru a da produsului final o textură mai pufoasă și mai moale.
Această făină unică poate fi folosită și pentru a îngroșa supele și tocănițele. Mai mult, o poți folosi ca agent de legare în rețetele de hamburgeri sau de pâine vegetală, precum și pentru a face crustă de pizza.
Cum faci lipii de casă pentru shaorma
Sursa foto: 123rf.com
Citeşte şi: Ce este făina de orez. Ce beneficii are și cum se folosește