Sunt militari români care încă mai cred în datoria sfântă de a-și apăra țara, cu toate sacrificiile pe care le implică acest lucru, iar efortul le este răsplătit prin medalii și distincții militare. Plutonierul adjutant principal Ion Cristinel Cazacu, un "Rechin Alb“, a primit de la partenerii americani una dintre cele mai mari disctincții acordate de SUA pentru sprijinul dat în teatrul de operațiuni din Afganistan. Uneori, îi este greu să suporte depărtarea celor dragi și privațiunile impuse de serviciu, dar nu i-a trecut niciodată prin cap să renunțe la haina militară: "De mic copil am fost pasionat de această meserie!".
Indiferent de gradul și poziția ocupată în cadrul trupelor militare, fiecare soldat are rolul său bine stabilit și fiecare om este important prin ceea ce face. Armata nu ar putea exista numai cu ofițeri sau numai cu subofițeri ori militari profesioniști, iar acest lucru se vede din rezultatele obținute.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 10
Între aceste categorii este bine să existe un liant, o persoană care să fie destul de aproape de cei mai mici în grad și care să poată discuta cu ei, să îi consilieze și, în cazul în care se impune, să intervină pe lângă superiori. Acesta este subofițerul de comandă.
::placeholdeR–>
Pentru acest efort depus în misiunea „Resolute Support”, în perioada august 2016 – martie 2017, în Teatrul de Operaţii Afganistan, în Aeroportul Kandahar, Ion Cristinel Cazacu a fost recompensat chiar și de către aliații americani – „The Meritorious Service Medal“, una dintre cele mai importante distincții ale Armatei Statelor Unite ale Americii a ajuns la el.
Recomandări
Harta puterii după parlamentare. PSD ia un sfert din mandate, AUR și-a dublat scorul. Fiefurile PNL pot fi numărate pe degetele de la o mână | Analiză
::placeholdeR–>
Distincția și diploma ce o însoțește a ajuns mai greu la unitatea sa – Brigada 9 Mecanizată “Mărăşeşti” la începutul acestui an și i-a fost oferită în fața întregii unități de către comandantul brigăzii, general de brigadă Dorin Toma.
Prin natura postului său, plutonierul adjutant principal a fost ferit de incidente militare, dar era acolo atunci când alți români au fost atacați și aruncați în aer.
::placeholdeR–>
A fost până acum în trei misiuni în afara țării: În Kosovo în 2005, în Irak în 2008 – 2009 și ultima, cea din Afganistan, din 2016 -2017. Momentan, nu se gândește la o nouă plecare, dar dacă i se va cere, își va îndeplini misiunea.
„De mic copil am fost pasionat de această meserie”
De-a lungul timpului, a trebuit să se obişnuiască cu privațiunile serviciului militar şi cu depărtarea de cei dragi, dar nu a avut niciodată gândul de a renunța la haina militară.
Recomandări
Alegeri parlamentare şi prezidenţiale 2024. Cum se formează Guvernul
Nu a avut militari în familie, dar pe când era copil – însetat de cunoaștere și dornic de acțiune – l-au impresionat câțiva vecini care aveau această meserie.
„Misiunea subofițerului de comandă în Teatrul de Operații este de a consilia militarii pe toate problemele întâlnite de-a lungul misiunii. Pentru ca militarii să devină cooperanți și apropiați de subofițerul de comandă, acesta trebuie perceput ca un frate mai mare. Aveam discuții deschise cu ei, eram legătura dintre ei și comandantul de unitate pentru a reuși să rezolvăm cât mai eficient diferite situații tensionate care se regăseau de-a lungul misiunii“, spune plutonierul adjutant principal Ion Cristinel Cazacu.
Acum, când are timp liber îi place să facă sport, să vizioneze filme sau să meargă la teatru ori să călătorească. Preferă România, spunând că țara noastră are o mulțime de frumuseți neexploatate încă. La bătrânețe, visează să își petreacă timpul împreună cu soția sa la o casă în oraș.
Până atunci, are un sfat pentru tinerii din ziua de azi: „Sfatul meu pentru tinerii care visează la o carieră militară este să aleagă cu încredere această meserie deoarece vor avea multiple satisfacții, o stabilitate financiară şi nu în ultimul rând îşi vor dezvolta calitatea de a-şi asuma responsabilitatea unei familii“.
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
Știrileprotv.ro
Călin Georgescu face primele declarații după alegerile parlamentare: „Românii, cu votul lor, au restartat clasa politică”
Viva.ro
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
Libertateapentrufemei.ro
“Regina Întunericului” a vorbit despre iadul din viața ei. Secrete grave din trecut, pe care le-a ținut ascunse: “M-am temut pentru viața mea”
FANATIK.RO
Cuvântul banal din limba română pe care mulți străini nici nu îl pot pronunța. E folosit în conversațiile de zi cu zi, însă pentru alte persoane e greu de rostit
GSP.RO
Interviul premonitoriu al lui Helmuth Duckadam și problemele de sănătate de care s-a lovit, chiar după Sevilla '86: „Încrederea în forțele proprii este mai puternică ca orice medicament”
Elle.ro
Elwira și Mihai Petre, imagini inedite din noua lor locuință. Cum au ales să decoreze casa
Unica.ro
Imagine rară cu Helmut Duckadam și Alexandra în ziua nunții. Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, iar povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Observatornews.ro
Valeriu Turcan, analist politic: "Dacă mai ţinea la ultima urmă de credibilitate, CCR nu avea altă soluţie"
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2024. Balanțele se trezesc implicate în multe dintre problemele celor din familie mai mult decât s-ar fi așteptat