Unele persoane vor fi obligate să se adreseze instanțelor pentru a obține o hotărâre judecătorească necesară sau lămuritoare pe fondul unei dispute, a opoziției sau chiar al refuzului unor instituții de a proceda în conformitate cu prevederile legale. Tensiuni majore, dispute, dialoguri în contradictoriu cu vecinii, cunoscuții ocazionali, tovarășii de drum, partenerii de excursie sau reprezentanții unor organizații și asociații în preajma zilei de 17 iulie, când va avea loc Luna Plină în Capricorn, ce va acționa pe sectorul comunicării și al deplasărilor.

Între 17 iulie, după ora 12:30′, și 19 iulie, întâmplări ciudate, evenimente care iau prin surprindere dar și impact puternic asupra vieții de familie al unor evenimente din viața socio-profesională care mobilizează resursele unui individ (timp, atenție, efort de înțelegere și adaptare la stres, comunicare, rezistență la atacurile rivalilor sau ale grupurilor ostile nativului, mai ales dacă acesta are o funcție, un rang sau o postură publică care îl transformă în „ținta” jocurilor de interese și de putere.

Pe 19 iulie, Mercur, aflat în mișcare aparent retrogradă, va intra în zodia Racului. Revenirea acestei planete care susține comunicarea într-un sector al comunicării în plan superior mental, intelectual, profesional, public, le va oferi nativilor posibilitatea ca, de acum până pe 11 august, cât va dura acest tranzit, să mediteze cu seriozitate și profunzime asupra proiectelor importante din viața lor pentru a le da cea mai indicată și necesară formă finală.