Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cosmin Contra a comentat grupa României din preliminariile Euro 2020: "Dificultate medie". Alte reacții
Sport Libertatea > Sport > VIDEO | Cosmin Contra a comentat grupa României din preliminariile Euro 2020: "Dificultate medie". Alte reacții

VIDEO | Cosmin Contra a comentat grupa României din preliminariile Euro 2020: „Dificultate medie”. Alte reacții

Antrenorul și jucătorii naționalei de fotbal a României au comentat grupa în care a fost repartizată reprezentativa noastră în preliminariile Euro 2020. Pentru unul dintre primele două locuri, care vor asigura prezența la turneul final, tricolorii vor înfrunta Spania, Suedia, Norvegia, Feroe și Malta.

Cosmin Contra, selecționerul României, la Pro X: „Nu mi se pare cea mai grea grupă în care puteam pica. Are o dificultate medie. Nu trebuie să mai vorbim despre Spania, e a doua mea casă. Deja am primit mesaje de la prietenii de acolo. Cu Luis Enrique nu m-am întâlnit azi, dar discutasem chiar ieri să stabilim o partidă amicală. Mai sunt echipele nordice. Am jucat un amical cu Suedia (n.r. scor 1-0, Rotariu 57), e o echipă care se califică regulat la turneele finale. Sunt foarte bine organizați, se bazează mult pe forța grupului, dar cred că avem șanse. Norvegia e o echipă tânără, în reconstrucție, care și-a câștigat grupa din Liga Națiunilor. Nu trebuie să ne fie frică de ei. M-am bucurat că am scăpat de Germania. Ar fi fost foarte greu. Vom face totul să ne calificăm din această grupă, nu ne gândim la play-off”.

Alexandru Chipciu, mijlocaș, la Pro X: „Cu siguranţă că poţi să scoţi un punct cu Spania, trebuie să fim încrezători. E adevărat, România nu mai e la nivelul de acum mulţi ani. Trebuie să o luăm de jos, să ne ocupăm de copii şi juniori mai întâi. Nu ştiu dacă e bine că programul e atât de compact. Uitaţi-vă şi la Liga Naţiunilor, am terminat neînvinşi, dar am căzut în urna a 4-a. Eu sper să mai merg o dată la Euro. Nici data trecută nu a fost uşor, dar eu sunt optimist. Trebuie să joci cu echipe puternice pentru a te califica, dacă ai juca doar cu Feroe şi cu Malta nu ar mai fi Euro”.

Ciprian Tătărușanu, portar, pentru frf.ro: ”E o grupă dificilă, dar nu imposibilă. Spania este favorită, în timp ce noi, Suedia şi Norvegia vom lupta pentru poziţia secundă. Cred însă în forţa noastră ca echipă şi vom lupta până la final să ne calificăm la EURO”.

George Țucudean, atacant, pentru frf.ro: ”Este o grupă frumoasă, în care Spania este favorită. Cred în şansele noastre, am demonstrat în ultimul an că formăm un grup puternic, iar rezultatele au fost unele pozitive. Ne vom lupta până la ultimul meci pentru a obţine calificarea!”.

Paul Anton, mijlocaș, pentru frf.ro: ”Cred că este o grupă echilibrată, în care Spania este favorită, în timp ce noi, Suedia şi Norvegia vom lupta pentru calificare. Am încredere că şi în 2019 vom continua parcursul bun din acest an şi la final ne vom califica. Am demonstrat că atâta timp cât jucăm ca o echipă unită, ne putem bate cu orice adversar. Cred că în acest moment, nici Suedia şi nici Norvegia nu sunt peste Serbia, echipă cu care nu am pierdut în Liga Naţiunilor”.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Luis Enrique, selecționerul Spaniei, citat de DigiSport: „Suedia şi Norvegia sunt echipe la un nivel foarte bun, cu siguranţă nu le vom subestima. E o grupă foarte complicată. Pe hârtie, putem părea favoriţi, dar trebuie să demonstrăm asta şi pe teren şi sunt sigur că va fi dificil. Va fi greu din punct de vedere al deplasărilor în Suedia, Norvegia şi Insulele Feroe. Să sperăm că nu vom juca acolo în martie. Va fi foarte interesant, pentru că ne aşteaptă deplasări lungi, dar asta e tragerea la sorţi”.

Răzvan Burleanu, președinte FRF, la PRO X: „Mi-am dorit mult să evităm Germania, apoi Serbia, nu putem spune ca e cea mai ușoară grupă, cu trei echipe oarecum de valori apropiate, mă refer la Suedia, Norvegia și apoi noi. Ibrahimovic nu mai e de mult în naționala Suediei, cu siguranță și ei și Norvegia au jucat bine în Nations League și sunt echipe greu de trecut.

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19
Recomandări

DOCUMENT: Ministerul Sănătății roagă printr-o circulară toate spitalele din țară să cumpere de la firma unui sârb saci pentru deșeurile COVID-19

 

Să vedem cum va arăta programul, avand în vedere că distanțele sunt foarte lungi. Chiar dacă Suedia a fost coșmarul nostru la CM 1994, cu echipele nordice ne-am descurcat bine în ultima vreme.

Cosmin Contra mi-a spus că ne vom califica, e cert că toți ne dorim acest lucru, abia aștept să mergem în Spania unde avem o comunitate importantă de români”.


Citește și: Comisarul Gărzii de Mediu Iași care a lovit-o pe Ana și-a schimbat declarația și dă vina pe fata de 18 ani paralizată: „Nu a traversat pe trecerea de pietoni!”

Close
Închide
  Close