La inceperea unei diete sunt necesare masuri care trebuie respectate de-a lungul intregii perioade cat va dura cura. Pe masura ce timpul se scurge iar finalul dietei se apropie se doreste evaluarea periodica a rezultatelor obtinute, in acest fel determinandu-se drumul parcurs si, in cazul in care s-a deviat de la scopul propus, anumite rectificari ce se impun pentru un final de succes.
O dieta e o cursa lunga si nu trebuie pierduta din vedere finalitatea acesteia, precum si resursele necesare pentru a ajunge cu bine la final de drum. Din acest motiv e bine ca pe langa masurile care vor fi luate la inceputul curei, pe parcurs sa existe anumite etape in care va fi testata pozitia actuala plecand de la scopul propus.
1. CONTROLUL CALORIC. O dieta inteligenta va asigura placerea gustului pentru a nu aparea senzatii de frustrare si pentru a beneficia de placerile vietii alaturi de familie si prieteni. Controlul caloric zilnic este foarte important, in functie de scopul propus – necesarul caloric individual se poate stabili de un nutritionist.
2. ALIMENTATIA ECHILIBRATA. este formata din vitamine, minerale, proteine, carbohidrati, fibre, grasimi esentiale pentru o optima functionare a organismului. Este indicat a se renunta la sosurile grase, la maioneza sau la alte garnituri bogate in calorii.
3. MESELE. Trei mese echilibrate pe zi sunt ideale in cazul in care va propuneti un mod de viata optim, fara excese.
Mesele trebuie sa fie la ore fixe, fara gustari suplimentare intre ele. Atentia trebuie sa fie focalizata asupra procesului de masticatie si asupra hranei ingerate, asadar nu se mananca in fata televizorului si nici cu o revista sau cu un ziar in fata. Nu mancati repede si mestecati bine alimentele. Este de preferat sa se manance de trei ori o cantitate mai mica de alimente decat de doua ori sau o data o cantitate mai mare. Cina nu trebuie sa fie servita mai tarziu de ora 19.
4. APA. Beti cel putin doi litri de apa pe zi, in plus consumati sucuri naturale fara adaos de zaharuri sau indulcitori artificiali. Nu consumati absolut deloc zahar, alcool sau paine – principalii inamici ai unei diete.
5. MODIFICARI IN STILUL DE VIATA. La cumparaturi nu se merge cu stomacul gol, avand in vedere ca tot timpul pot aparea tentatii cu multe calorii. Cumparaturile trebuie sa fie facute dupa o lista, in felul acesta se pot exclude alimentele nebenefice in cura pe care o urmati deja. Si foarte important: includeti in program plimbari zilnice de cel putin 30 de minute.
Ajutor de la profesionisti
Pentru a intelege mai bine cauzele care determina succesul sau insuccesul unei diete, poti obtine un ajutor suplimentar apeland la sfatul medicilor parteneri in campania ReductoStart, care ofera o consultatie de specialitate gratuita tuturor persoanelor care s-au decis sa slabeasca sanatos. Înscrierea in program se poate face accesand site-ul www.reductostart.ro, sau apeland Call Center-ul cu numarul de telefon cu tarif normal 021-252.33.43.