“Sunt timid, dar ma tratez”: Pentru ca timiditatea nu este o fatalitate, iata cinci sfaturi pe care puteti sa le aplicati in viata de zi cu zi.
Luptati impotriva gandurilor negative. De ce sunteti dominata de anxietate la intalnirile de lucru? De ce nu va faceti cunoscuta parerea? Pentru a nu deranja interlocutorul, pentru ca va este teama ca ati putea spune prostii sau pentru ca va e frica de faptul ca veti fi judecata de ceilalti?
Priviti-va altfel. Timiditatea provine in mare parte din faptul ca va subestimati. Va este frica de privirea celorlalti cand, de fapt, privirea dumneavoastra este cea mai nemiloasa cu propria persoana. Va gasiti neinteresant, nu aveti incredere in dumneavoastra. Nu sunteti mai prost decat vecinul de palier! Încetati sa va subestimati, priviti-va cu bunavointa. Admiteti ca aveti multe calitati in loc sa va concentrati pe defecte.
Confruntati-va cu situatiile penibile. Nu incetati sa fugiti de situatiile penibile. Dar nu veti progresa daca le veti evita. Expuneti-va progresiv situatiilor care va inspaimanta.
Ganditi-va la situatii agreabile
Relaxati-va. Sunteti in dificultate, simtiti ca ritmul cardiac creste, transpirati, mainile incep sa tremure… În cateva secunde, e sigur, veti pierde controlul. Stop! Nu va lasati prada acestui val de emotii care risca sa va paralizeze. În loc sa cedati atacurilor de panica, rela-xati-va. Ganditi-va la situatii agreabile, respirati calm si profund.
Asumati-va timiditatea. Timiditatea nu este un defect. Puteti chiar sa transformati acest defect in calitate, cu conditia sa vi-l asumati. Îmbujorarea ar putea fi un lucru adorabil. Charlotte Gainsbourg, cu vocea ei suava si privirea ezitanta, este fermecatoare. Iar Zinedine Zidane e timidul cel mai popular din Hexagon. Daca veti inceta sa va mascati timiditatea, veti scapa de stres.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!