Primul spital timișorean care a cerut sprijin ATI a fost Spitalul de Boli Infecțioase. „A cerut o unitate mobilă, unde erau cam 8 paturi. TIR-ul s-a defectat și a plecat la reparații la Cluj”, a explicat dr. Dorel Săndesc pentru Libertatea, pe 10 martie. Era imediat după ce premierul Cîțu a cerut mărirea numărului de paturi ATI.
Săndesc a spus că, la Timișoara, mărirea de paturi ATI s-a făcut în interiorul spitalelor, după ce clinicile s-au lămurit că TIR-urile aduse de SMURD nu sunt fiabile.
„Așa că Spitalul de Boli Infecțioase a creat 8 paturi ATI pentru Covid în clădire”, a spus Săndesc.
Al doilea spital care a cerut o unitate externă, un TIR, a fost Spitalul Județean. „Dar s-a defectat și acesta”, a explicat Săndesc. „Și a plecat”.
A urmat încă un spital. Municipalul din Cluj a beneficiat și el, pentru scurt timp, de un TIR. Dar și acesta s-a defectat. „Stă în curte”, a spus pe 10 martie dr. Săndesc.
Conform medicului, una dintre firmele care le adusese a refuzat să mai întrețină TIR-urile de la Timișoara, pentru că ele nu fuseseră reparate conform contractului, IGSU apelând la alte firme decât cele partenere ale producătorului.
Foto: timisplus.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro