Femeia, care lucrează de 19 ani în Guvern și de 15 ani are funcție de conducere, s-a plâns de relația tensionată superiorului lui Jicol, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, care însă a calificat acuzațiile drept ”floricele” și ”mai mult cancanuri decât adevăruri”.

Unii dintre colegi confirmă relația tensionată pe care o are Lelia Oanță cu noul ei șef. Ștefan Jicol susține însă că afirmațiile acesteia sunt ”simple speculații, fără fundament”.

„Colegele vin, tremură, uneia i-a recidivat gastrita, alta plânge acasă seara. Suntem terminați”, susține Lelia Oanță. Aceasta a vorbit în cadrul emisiunii despre hărțuirea la care este supusă.

”Această stare durează de cinci luni. Am epuizat ca funcționar public care lucrez într-o instituție publică de 19 ani toate căile administrative pe care le aveam la dispoziție. După cinci luni, lucrurile s-au agravat”, spune Lelia Oanță.

Sunt extrem de jenată. Nu am crezut că voi ajunge într-o astfel de situație. Colegii au foarte mult de suferit în această perioadă. După ce am văzut articolul din Libertatea, c.

Lelia Oanță, șefa Serviciului Politici Publice din SGG:

Lelia Oanță spune că nu este permisă necunoașterea de către secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a unui document depus la registratură.

”Răspunsul domnului Jicol nu face decât să confirme comportamentul abuziv, acest act de hărțuire inacceptabil. Nu face decât să confirme obsesia pe care o are față de mine”, a precizat Lelia Oanță.

Ad placeholder
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
Recomandări
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
 

”Ieri (marți, n.r.) a dat năvală în birou și mi-a reproșat că am acceptat să discut cu Libertatea. În calitatea mea de avertizor de interes public, conform legislației, nu numai că am dreptul, dar am obligația să sesizez astfel de abateri de la deontologia profesională. Mă jignește, mă intimidează, mă izolează”

Lelia Oanță, șefa Serviciului Politici Publice din SGG:

Conform Leliei Oanță, în ultimele 5 luni, lui Ștefan Jicol i s-a permis de către superiori să dispună de toate drepturile de care avea nevoie pentru a-și exercita această presiune.

”A fost titularizat director general, coordonându-mă pe mine, l-au nominalizat președintele Comisiei de Disciplină, cel puțin așa mă amenință domnul Jicol, iar atmosfera este una de nedescris”, a dezvăluit șefa Serviciului Politici Publice din SGG.

Lelia Oanță mai spune că și celelalte colege au de suferit, în condițiile în care există de cinci luni o adevărată ”hărțuire administrativă”. Asta în condițiile în care Ștefan Jicol nu discută nimic profesional.

”Nu știu care este rolul acestui domn în Palatul Victoria. Este o amenințare permanentă și nu este o atmosferă de lucru”, a precizat Lelia Oanță.

Ad placeholder
Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică
Recomandări
Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică
 

Ciprian Ciucu, președintele ANFP: ”Nu știu ce se întâmplă acolo”

Ciprian Ciucu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a vorbit în cadrul emisiunii despre situația de la Palatul Victoria, după ce Lelia Oanță l-a acuzat pe șeful său Ștefan Jicol că terorizează angajatele de la Serviciul Politici Publice din SGG.

”Nu știu ce se întâmplă acolo, ceea ce știu este că funcționarii publici sunt protejați prin căi legale, dacă există astfel de situații. Condamn orice fel de hărțuire. Se pot solicita Comisii de Disciplină și poate fi sesizată Agenția Națională a Funcționarilor Publici, dacă cineva consideră că i-au fost încălcate drepturile”, a precizat Ciprian Ciucu.

Există Comisii de Disciplină sau se poate adresa ANFP. În acest ultim caz, o să răspundem la sesizare. Se poate face un control, se poate răspunde la o petiție. Un control poate fi demarat în maximum o lună.

Ciprian Ciucu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici:

Ciprian Ciucu a precizat că, în cazul în care se dovedește că angajata a fost hărțuită, se vor face niște recomandări către SGG.

”Funcționarii publici ne cer foarte des ajutorul”, spune Ciucu.

Ad placeholder
Număr fără precedent de noi cazuri COVID în România: 1.415 în ultimele 24 de ore. 43 de persoane au murit
Recomandări
Număr fără precedent de noi cazuri COVID în România: 1.415 în ultimele 24 de ore. 43 de persoane au murit
 

În cazul său, Lelia Oanță susține că a trimis două adrese la ANFP, iar la una încă nu a primit răspuns.

”Domnului Ciucu i-am trimis două adrese. O dată pe un contecios al meu. Răspunsul a fost cel puțin năstrușnic, îmi invoca niște documente publice pe care nu mi le pune la dispoziție, invocând ceva cu caracter confidențial. La a doua solicitare încă aștept răspunsul”, a precizat Lelia Oanță.

”Așteptările mele de a fi protejată de ANFP în acest mandat au scăzut, cel puțin sub conducerea domnului Ciucu”, a mai spus Lelia Oanță.

”Primesc la semnat câteva zeci sau sute de solicitări pe săptămână. În acest caz, o invit pe doamna Oanță la noi la agenție să discutăm despre această situație”, a precizat Ciprian Ciucu.

Președintele ANFP a mai spus că ”am făcut totul pentru a crește încrederea în instituție. Am intervenit inclusiv pe modul în care se răspunde la solicitări”.

Ad placeholder

”Doamna Oanță se poate adresa instituției pe căile procedurale. Dacă acestea nu-i vor da satisfacție, se poate adresa justiției”, a încheiat Ciprian Ciucu.

”Sunt epuizată. Nu am crezut că voi face acest demers. Nu este normal ca, după ce mi-au distrus cariera și starea de sănătate timp de cinci luni, să aștept un răspuns la cea mai mică adresă și să nu vină nimic. Nu este normal ca hărțuitorul să îl vezi cum ajunge director general, din ce în ce mai puternic”, a mai precizat Lelia Oanță.

Am fost făcută agramată, ca un funcționar public cu rezultate de gazetă, incompetentă. Sunt jignită, umilită, batjocorită. Îmi sunt minimalizate rezultatele muncii. Este mult prea mult și refuz să cred că am lucrat 20 de ani într-o astfel de administrație. Fără să jignesc pe nimeni, mă simt ca o precupeață la o piață în Obor, unde primesc o palmă peste fund și sunt ciupită.

Lelia Oanță, șefa Serviciului Politici Publice din SGG:

Lelia Oanță a mai spus că se gândește să-și schimbe locul de muncă.

Într-un mesaj pentru Libertatea, Ștefan Jicol a susținut că știe sursa supărării Leliei Oanță, și anume că a pierdut bugetul din care făcea tricouri și șepci pentru partide. În plus, ”are bănuiala” că angajata ar urma să fie dată afară.

”E ceva decuplat din realitate. Cum credeți că un public poate gestiona o sumă așa de mare de bani?. Nici vorbă de așa ceva”, s-a apărat Lelia Oanță.

Ad placeholder

”O colegă mi-a spus că ar fi cazul să fac un pas în spate și să accept ies la o întâlnire cu domnul Jicol, ca să detensionez atmosfera. A fost cel mai umilitor moment pe care l-am trăit în administrația publică”, a adăugat Lelia Oanță.

În ceea ce privește pasul următor, Lelia Oanță a precizat că va face plângere penală.

Citeşte şi:

Scandal de hărțuire în Guvernul României! O angajată SGG îl acuză pe unul dintre șefii actuali, sponsor al PNL, că o terorizează

O explicație pentru rezistența oamenilor la regulile anti-COVID: în politica autorităților “s-a trecut de la miopie la o abordare autoritară”!

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI