1. Pentru o vreme, pâinea (de orice fel!), dulciurile, pastele şi orice tip de ulei (chiar şi cel de măsline) trebuie excluse din meniu. Carnea poate fi preparată la grătar, la cuptor (cu condimente) sau fiartă şi servită cu legume alături (dar nu cartofi).
2. Nu pune în gură nici un strop de alcool, pentru că acesta stimulează apetitul şi este, prin urmare, un inhibitor al procesului de slăbire.
3. Un proces important ce trebuie derulat în paralel cu dieta e detoxifierea. Renunţă la cafea şi la ţigări, pentru a ajuta organismul să scape de toxine.
4. Spune NU sucurilor îmbuteliate, fie ele acidulate sau nu. Bea limonadă cu îndulcitor.
5. Ia zilnic calciu şi magneziu. Astfel vei avea energie şi vei evita senzaţia de slăbiciune resimţită uneori în timpul dietei.
6. Mănâncă puţin şi des şi nu lăsa să se instaleze senzaţia de foame. Ideal ar fi să nu faci pauze mai mari de trei ore între mese.
7. Nu mânca mai târziu de ora 20.00 şi ai grijă ca ultima masă să fie foarte uşoară.
8. Fă mişcare cel puţin o jumătate de oră pe zi. Nu exerciţii de forţă, ci cardio – alergare, bicicletă, chiar şi mersul pe jos, în aer liber.
9. Dacă ştii că nu rezişti ten- taţiilor culinare, nu ieşi în oraş! Iar dacă vrei ceva dulce, comandă de la magazinele cu produse dietetice.
10. Evită constipaţia folosind un laxativ uşor, pe bază de plante.
11. Fii moderată în tot ce faci. Dieta nu va fi eficientă dacă munceşti până la epuizare, aşa că n-o începe într-o perioadă aglomerată.
12. Iubeşte-te pe tine însăţi atât de mult cât să merite ce faci şi iubeşte bărbatul pentru care schimbarea din tine va fi o plăcere.
“Nu uita: ce ai citit mai sus nu e o dietă, ci sunt câteva principii care au avut efect asupra mea. Unele pot avea nevoie de ajustări sau schimbări pentru tine. Totuşi, nu lua decizii de una singură şi porneşte de la pasul numărul unu: fă-ţi analizele şi mergi la nutriţionist.”
Andreea Marin