A patra victimă care a murit în atentatele din capitala Uniunii Europene a fost identificată abia acum. Fabienne Vansteenkiste, în vârstă de 51, lucra la aeroportul Zaventem și tocmai își terminase tura în momentul în care au avut loc cele două explozii.

Fabienne Vansteenkiste Pictures of actually missing people in Belgium. Actively researched because perhaps victims of attacks of Daesh in Brussels, Maelbeek Station and Zaventem. 23/03/2016 ©Twitter and social media Reporters / GYS March 23, 2016

Fabienne Vansteenkiste

În acest timp, sunt multe alte victime care nu au fost identificate. În spitale sunt cel puțin patru răniți care nu sunt conștienți, iar autoritățile nu au reușit să le afle numele. “Mai sunt oameni în adăposturi, fără telefon mobil, dar mai sunt și pacienți în comă, în stare foarte gravă”, a declarat un anchetator.

Totodată, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că printre cei care au fost daţi dispăruţi de rude după atentatele din Bruxelles se numără şi doi oficiali americani. Washington-ul nu are însă informaţii cu privire la cetăţeni americani decedaţi în atacurile teroriste.

De altfel, şeful serviciului de securitate al Casei Albe a anunţat miercuri că teroriştii ar fi vizat cetăţeni americani în explozia de la aeroportul Zaventem din metropola belgiană, întrucât unul dintre atacatori s-a detonat în apropiere de biroul de îmbarcare al companiei American Airlines.

INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”
Recomandări
INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”

Autorităţile au confirmat că cel puţin opt cetăţeni americani au fost răniţi în Bruxelles, printre care se numără trei misionari mormoni din Utah şi un soldat din armata SUA.

Rudele oamenilor sunt disperate și încearcă să afle ce s-a întâmplat cu cei dragi. Unii dintre ei au postat fotografii pe rețelele de socializare în speranța că vor afla mai multe detalii despre soarata lor. Sabrina Esmael Fazal, în vârstă de 24 de ani, nu a mai fost văzută de marți, când ar fi luat metroul să meargă la școală.

“Trebuie să fi luat metroul care trece pe la Maelbeek în momentul dezastrului, în timp ce se îndrepta către școală”, se arată într-un mesaj pe Facebook, însoțit de fotografia ei.

Familia lui Loubna Lafriki, un profesor de sport, încearcă, de asemenea, să dea de urma acestuia.  Și ea s-ar fi aflat în metroul în care a avut loc atentatul sângeros.

„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș.  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL