Mergi direct la conținut »
Avocatul Avocatul Poporului vrea lămuriri despre epidemia de gripă și calitatea apei potabile din București
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Avocatul Poporului vrea lămuriri despre epidemia de gripă și calitatea apei potabile din București

De Petre Dobrescu,

Avocatul Poporului a anunțat că s-a sesizat din oficiu și cere explicații autorităților despre posibila lipsă de potabilitate a apei din anumite sectoare ale Capitalei, precum și despre creșterea numărului de pacienți afectați de gripă.

Ad placeholder

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită informaţii din partea Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi Administraţiei Naţionale ,,Apele Române”, pentru a comunica situaţia actuală a calităţii apei potabile la nivelul Municipiului Bucureşti, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la un mediu sănătos”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Mihai Savin, a spus, vineri seară că apa de la robinet din Capitală „a fost, este și va fi potabilă pentru mulți ani de acum înainte”. Declarația acestuia vine în contextul în care specialiștii DSP spun că probele prelevate miercuri au arătat că în apă se găsea o cantitate de clor de 5 ori peste limita legală. 

De asemenea  Avocatul Poporului a precizat că a cerut informaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi Institutului de Sănătate Publică referitoare la „creşterea îngrijorătoare” a numărului de pacienţi afectaţi de gripă.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la creşterea îngrijorătoare a numărului de pacienţi afectaţi de gripă şi solicită informaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi a Institutului de Sănătate Publică cu privire la măsurile dispuse în prezent, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. În România s-a declarat epidemie de gripă, după ce specialiştii Institutului de Sănătate Publică au constatat că ultimele două săptămâni au avut caracter epidemic”, conform sursei citate.

Numărul persoanelor care au murit de gripă a ajuns la 68.


Citește și Cum era să vină Pele în România! Libertatea a dezamorsat o știre falsă de pe Facebook!


 

Ad placeholder
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close