Mergi direct la conținut »
Director Apa Nova: "Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Director Apa Nova: "Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte"

Director Apa Nova: „Apa de la robinet din București a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte”

Directorul general adjunct al Apa Nova, Mihai Savin, a spus, vineri seară că apa de la robinet din Capitală "a fost, este și va fi potabilă pentru mulți ani de acum înainte". Declarația acestuia vine în contextul în care specialiștii DSP spun că probele prelevate miercuri au arătat că în apă se găsea o cantitate de clor de 5 ori peste limita legală.

„Apa din București, a fost, este și va fi potabilă mulți ani de acum înainte. Dacă nu ar fi fost potabilă zilele acestea și nu va fi potabilă, noi vom fi primii care vom opri din funcțiune stațiile de tratare și de pompare”, a declarat Savin la Antena 3.

Șeful de la Apa Nova a mai adăugat că fiica lui a primit mesajul care a circulat pe internet, potrivit căruia apa de la robinet nu este bună de băut, el dându-i asigurări că informația este falsă.

„Povestea a început din data de 29 ianuarie când stația noastră de alertă ne-a avertizat că au crescut valorile la amoniu. Pentru cetățeni, pentru că există variații tot timpul anului, din cauza temperaturilor, din cauza viiturilor, a ploilor, nu înseamnă nimic. Pe noi ne obligă la niște proceduri și tehnologii. Prima procedură prevăzută în astfel de cazuri, ca să fii sigur că niciun strop de apă care nu este tratată de amoniu nu trece prin stația de tratare, este să mărești un pic doza de clor. A doua măsură pe care am luat-o: am schimbat alimentarea din Râul Argeș în Râul Dâmbovița”, a mai spus Savin, adăugând că nu a fost vorba de o hiperclorinare a apei.

Savin (foto) a mai adăugat că laboratorul Apa Nova este printre are printre cele mai moderne tehnologii în România, fiind la concurență cu alte laboratoare de același gen din Europa de Est.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Mihai Savin, directorul general adjunct al Apa Nova,

Mihai Savin, directorul general adjunct al Apa Nova FOTO: HEPTA / MEDIAFAX FOTO

Mai mulți bucureșteni din cartierele Militari, Drumul Taberei și Cotroceni s-au plâns, miercuri, din cauza mirosului puternic și înțepător al apei de la robinet. Vineri, Ministerul Sănătății a făcut publică informarea Direcției de Sănătate Publică din care reiese că miercuri apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Bucureşti nu a fost bună de băut. Motivul: valorile determinate pentru clor nu ar fi corespuns limitelor stabilite.

Apa Nova a anunțat că nivelul de clor nu a depăşit limitele normale, ci a fost doar suplimentat pentru a combate poluarea din Argeş. În schimb, reprezentanții DSP susțin că testează apa în fiecare zi. Miercuri dimineața, dintre cele 10 probe recoltate din punctele fixe din sectorul 3, nouă au fost conforme pentru clorul rezidual liber, iar una avea această substanţă sub limita de detecţie.


CITEȘTE ȘI: Dr. Alban, starul muzicii anilor ʼ90, trimitea pachete cu cafea și țigări în România, pe vremea lui Ceaușescu! Fratele lui era student la Medicină în Timișoara


 

Close
Închide
  Close