Mergi direct la conținut »
Doi britanici au fost arestați pentru spionaj, în Grecia, după ce au fotografiat mai multe nave militare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Doi britanici au fost arestați pentru spionaj, în Grecia, după ce au fotografiat mai multe nave militare

Doi britanici au fost arestați pentru spionaj, în Grecia, după ce au fotografiat mai multe nave militare

Doi britanici au fost arestați pentru spionaj, în timp ce se aflau în vacanță în Grecia. Cei doi au ajuns în închisoare după ce au fotografiat mai multe nave militare aflate în portul Kos, scrie Daily Mail.

Pamela și Michael Cleary, care au opt nepoți, au fost încătușați și au petrecut o noapte într-o celulă plină de gândaci, fără hrană sau apă, fiind acuzați de spionaj, potrivit sursei citate.

Acuzațiile față de cei doi au fost formulate după ce Michael a fotografiat cu telefonul mobil două nave militare. Cei doi au fost opriți de un soldat care le-a ordonat să șteargă fotografiile și le-a cerut să le vadă pașapoartele.

Când cei doi britanici au fost arestați și interogați sub acuzații de spionaj, atunci când au încercat să părăsească Grecia pentru a se întoarce în Marea Britanie.

„Am aproape 60 de ani și nu am avut nici măcar o amendă pentru parcare, așa că, atunci când am aflat că suntem acuzați de spionaj, am devenit isterică. Mike a făcut fotografiile pentru că este pasionat de armată și am încercat să explicăm asta poliției, spunându-le că suntem doar doi turiști obișnuiți și asta este o greșeală”, a povestit Pamela Cleary.

„A fost băgați amândoi într-o celulă plină de țânțari și gândaci. Era doar o fereastră mică și era cald înăuntru. Tot ce îmi amintesc este ca Mike scutura gândacii de pe mine. El a fost foarte afectat, spunând: ‘Eu am fotografiat, nu ar trebui să fii și tu aici, din cauza mea ești aici. A fost îngrozitor”, a mai spus britanica.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

În dimineața următoare, cei doi au fost duși la un tribunal din Kos pentru a fi audiați de un magistrat, dar nu li s-a dat un avocat sau un translator.

”Soldatul s-a ridicat și și-a spus povestea. Nu aveam nici o idee despre ceea ce spunea el. Apoi Mike a încercat să explice că nu știa că fotografierea în acea zonă era ilegală. Apoi, magistratul a spus că va avea loc o nouă audiere în luna iulie și asta a fost tot”, a mai povestit femeia.

Celor doi li s-a permis să se întoarcă în Anglia, dar au fost obligați să-și lase telefoanele în Grecia.

Cuplul s-a întors în Marea Britanie și a angajat un avocat grec, dar cazul a fost închis două săptămâni mai târziu, iar telefoanele mobile le-au fost returnate.

Cei doi povestesc că după experiența trăită în Grecia sunt sub stres post-traumatic și că fac terapie pentru a trece peste acel moment și iau anti-depresive pentru a putea să-și continue viața.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Cuplul a depus o plângere la consulatul britanic și a afirmat că li sa oferit un sprijin redus în timpul reținerii. Un purtător de cuvânt al Oficiului pentru Externe și Commonwealth a declarat aseară: „Personalul nostru a oferit sprijin pentru doi britanici după detenția lor și eliberarea ulterioară din Kos la începutul acestui an. Le-am oferit o listă de avocați locali, le-am transmis mesajele primite de la familia lor și ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la cazul lor față de autoritățile elene”.


Citește și: Paşapoartele electronice noi sunt de acum valabile 10 ani. Românii care s-au dus la Serviciul Pașapoarte nu știau de schimbare


Close
Închide
  Close