sanguine a aparut in momente diferite ale evolutiei umane. De exemplu, grupa 0 e cea mai veche si corespunde vanatorilor si culegatorilor izolati, grupa A a aparut o data cu agricultorii organizati social. Grupele B si AB sunt cele mai recente, prima aparand o data cu cresterea animalelor si pescuitul, ultima corespunzand hibrizilor moderni. Pentru ca fiecare grupa corespunde unui tip de alimentatie, organismul este adaptat genetic la anumite alimente si reactioneaza negativ la altele.
Persoanele care au grupa 0 trebuie sa evite porumbul, alimentele pe baza de grau, lintea si radacinoasele. Pot manca alimente provenind de la animale (carne rosie, peste, oua, lapte) si foarte putini carbohidrati. Persoanele care au grupa A trebuie sa evite carnea de orice fel, lactatele si produsele pe baza de grau. Pentru ele, o dieta vegetariana este cea mai potrivita. Daca aveti grupa B trebuie sa evitati porumbul, graul si legumele si sa mancati din abundenta carne rosie si peste. Cei cu grupa AB trebuie sa evite carnea rosie, porumbul si graul. Pentru ca este o grupa hibrida, persoanele din aceasta categorie pot manca alimente recomandate si la grupa A si la grupa B.
Cel putin asa sustine autorul cartii, care prezinta si o serie de concepte imunologice, nutritionale si filozofice, atat de bine prezentate incat ai senzatia ca autorul este foarte bine informat. Totusi, nu exista nici un studiu stiintific respectabil care sa dovedeasca teoria lui. Nicaieri in literatura medicala sau cea despre nutritie nu se stabileste o legatura intre regimul alimentar si grupa sanguina.