Potrivit BEC, PSD e cel care a obtinut la locale scorurile cele mai bune, ocupand locul I la toate capitolele, urmat de PD-L, PNL, independenti si restul lumii. O serie de formatiuni mai mult au incurcat lucrurile, pentru ca n-au obtinut nimic, sau doar cateva locuri de consilier. Acestea din urma insa au greutate, inclinand balanta, asa cum o fac cei patru penegisti de la Bucuresti, cu ifose nemasurate, stiind ca fara ei pedelistii nu puteau comanda muzica in Consiliu.
Reusita PSD nu inseamna ca acesta s-a reformat. Dimpotriva, e o recrudescenta a influentei vechii garzi, care nu-i exclus sa-l taxeze pe Geoana pentru nenominalizarea lui Oprescu. Caraghios e ca unii lideri continua, apeland la un soi de matematica distractiva, sa nege realitatea, intepretand cifrele oficiale dupa criterii proprii si facand arheologie electorala. Potrivit acesteia, PD-L sustine ca el e, de departe, castigatorul localelor. Ba se ajunge pana acolo incat presedintele Basescu e de parere ca Blaga a inregistrat la Bucuresti o victorie mareata, impresionanta. In PD-L, esecurile e posibil sa fie puse in carca artizanilor fuziunii cu grupul lui Stolojan. Nu-i exclus sa asistam si la o anume detasare de Basescu, ce nu le-a prea fost util de asta data. PNL se umfla si el in pene, rezultatul sau fiind, e adevarat, mult peste cel asteptat. Ba chiar greu de explicat, decat prin pomenile electorale pe care Tariceanu si ministrii sai le-au aruncat in ultimul an cu o larghete ce va fi decontata din 2009.
Reusita de moment ii da lui Tariceanu si aplombul de a incerca sa se debaraseze de unii cvasioponenti, ca Ludovic Orban. S-ar putea sa se pacaleasca si sa declanseze o furtuna interna exact inaintea toamnei. Pana la parlamentare, partidele au cateva luni de fandoseli sau de rafuieli. Uninominale.