Mergi direct la conținut »
Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul sănătății: „Încă nu avem un al doilea caz de coronavirus” Galerie foto
14imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul sănătății: „Încă nu avem un al doilea caz de coronavirus”

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul sănătății: „Încă nu avem un al doilea caz de coronavirus”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat că, cel puțin în prezent, în România nu a fost depistat un al doilea om cu coronavirus. Oficialul spune că se fac investigații și că există un număr permanent de teste care sunt aduse în laborator, dar care în marea lor majoritate sunt negative.

De Iulian Budușan,

„Există un număr permanent de teste care sunt aduse în laborator şi care se lucrează. Imensa lor majoritate sunt negative. Nu avem încă un al doilea pozitiv în momentul în care vorbim. Ca atare situaţia să zicem este stabilă. Ne ocupăm de ancheta epidemiologică pentru a stăpâni fenomenul. Mesajul nostru este de calm şi autorităţile sunt în control asupra acestei situaţii. (…) Este un număr mai mare (n.r. – de persoane cu care a intrat în contact persoana confirmată cu noul tip de coronavirus), este incert acest lucru. DSP locală desfăşoară în acest moment noi investigaţii epidemiologice pentru a lămuri acest lucru. Sunt de ordinul zecilor”.

Referindu-se la măşti de protecţie şi alte materiale necesare, secretarul de stat a precizat că procedurile de achiziţie sunt în curs, iar la începutul săptămânii viitoare vor ajunge în România 5 milioane de măşti şi 25 tone de biocide specifice.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

„Totuşi există o rezervă la nivelul MS şi a direcţiilor de sănătate publică. Sunt proceduri de achiziţie în curs. Din câte ştiu eu de la UNIFARM şi ONAC, care se ocupă de această achiziţie, la începutul săptămânii viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti, 25 tone de biocide specifice. Ca atare cred că şi acest aspect este sub control. Este vorba despre o maladie cu mortalitate mică. (…) Nu sunt motive să fim îngrijoraţi. În spitale sunt măşti suficiente. A existat un consum ridicat imediat dat de aspectul emoţional. Au fost oameni care şi-au luat măşti să se protejeze, dar avem cantitatea necesară pentru acest moment”, a arătat medicul.

Potrivit acestuia, populaţia trebuie să aibă o atitudine normală şi nu trebuie să existe „niciun fel de teamă”.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

„În măsura în care vom considera necesar vom anunţa permanent orice modificare în ceea ce priveşte atitudinea în această situaţie”, a mai spus Moldovan.

În ziua în care numărul de cazuri noi de infecție din restul lumii l-a depășit pe cel din China, locul unde a izbucnit epidemia de coronaviroză, iar în România a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire, SUA anunță că a început testarea pe oameni a medicamentului pentru coronavirus, scrie CNN.

Conform unui comunicat dat publicității de Grupul de Comunicare Strategică, s-a activat linia TELVERDE, care este destinată celor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus, nu și pentru urgențe.

Prefectul de Gorj, Ion Rujan, a declarat că au fost prelevate probe biologice în vederea testării pentru coronavirus de la 73 de persoane, 44 dintre acestea fiind transmise încă de ieri, iar alte 29, astăzi dimineaţă.

Cum ne protejăm de coronavirus

Close
Închide
  Close