Gabi este aproape ca un strain in propria casa, dar si in propriul oras. Avand infatisare de barbat din cauza unui tratament hormonal pe care il face din proprie vointa, femeia nu este inca inteleasa pe deplin de parinti. Acestia nu pricep cum de propria lor fata vrea sa aiba un sex barbatesc. Vecinii nu prea stiu ca sta pe acasa, iar bibliotecara isi face cruce cand descopera ca, de fapt, Gabi este femeie. "Ma deghizez cand intru si ies din bloc", spune ea pipaindu-si "sapca de camuflaj" indesata in geanta.
De trei ani, mai precis din ultimul an de facultate, traieste cu 10 mililitri de testosteron injectabil. "Imi cumpar si imi fac singur injectia o data la doua saptamani. 10 mililitri. Acum cateva luni am redus doza si mi-a venit ciclul. La inceput luam pilule, care ma ingrasau", a spus Gabi. La cateva luni de la inceperea tratamentului, corpul sau a inceput sa se transforme. Venele de la brate si palme i-au iesit in evidenta, i s-au dezvoltat muschii, i-a cazut parul din cap, insa i-a crescut cel de pe corp, i s-au micsorat sanii si i-a disparut ciclul.
Pe langa transformarea fizica, o alta victorie a Laviniei este reprezentata de schimbarea numelui din Lavinia Maria in Gabi. A urmat procedura obisnuita, incepand cu publicarea in Monitorul Oficial. Apoi a chemat doi martori, "nefericitul" sau tata si un prieten, tratand totul cu un ofiter de Politie. Acesta i-a trecut in buletin numele de Gabi. Si-a luat si permis de conducere.
Gabi e destul de pretentios la fete. Ii plac cele minione, subtiri in talie, feminine si destepte. "Actul sexual nu il traiesc fizic, ci mai mult psihic". Spune ca a avut destule prietene, mai ales dupa ce a inceput sa se transforme din punct de vedere fizic. Pana in clasa a IX-a a fost o fata "baietoasa", dar n-a dat nimanui de banuit.
Treptat insa, de la varsta de 14 ani, a inceput sa isi piarda constiinta propriei identitati, incepand sa se izoleze. Crescuta o perioada de bunic, caruia i s-a confesat pentru prima data, Gabi spune ca nu a avut o copilarie nefericita: "Tata mi-a fost mai apropiat. Cu toate ca s-a obisnuit cu ideea, banuiesc ca inca mai sufera pentru mine".
Acum, la 29 de ani, viseaza sa gaseasca banii necesari pentru a-si face o operatie de schimbare de sex, altfel crede ca nu are nici o sansa sa-si gaseasca un post de medic pe undeva. "Cei din corpul medical ar putea sa-mi creeze probleme la angajare daca arat asa si am pe buletin sexul femeiesc". In rest, Gabi se bucura ca toti ceilalti de placerile vietii. Ii plac formatia Metallica si camioanele puternice. Joaca din cand in cand fotbal si merge cu baietii la carciuma.
Un grup de medici de la Institutul de Medicina Legala Iasi, in frunte cu dr. Calin Scripcariu, a efectuat, recent, un studiu despre transsexuali. Concluziile sunt edificatoare: transsexualismul predomina la barbati; in o treime din cazuri mediul familial este una din cauzele principale ale aparitiei; afectiunea este diagnosticata in special intre 18 si 22 de ani; mai mult de 50% din cei in cauza nu intretin relatii sexuale, dorind sa evite homosexualitatea.
Pana acum, in Romania, au mai fost efectuate inca doua operatii de schimbare de sex in urma carora "ele" au devenit "ei". A fost vorba despre doua tinere, o contabila si o studenta, cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani, care se doreau barbati in adevaratul sens al cuvantului.
"Aceasta operatie este mult mai dificila. Reconstructia de penis este o interventie complexa, care se realizeaza cu ajutorul tehnicilor microchirurgicale, adica sub microscop. Trebuie ca "neopenisul", cum se numeste in limbajul de specialitate, sa indeplineasca o multitudine de functii. Cea sexuala este cel mai greu de satisfacut, pentru ca mijloacele tehnice de substitutie a erectiei penisului nu sunt eficiente. Chiar si dupa interventia chirurgicala pentru schimbarea sexului, noul barbat nu poate asigura un raport sexual normal", explica dr. Ioan Lascar, medicul care a realizat aceste interventii chirurgicale.